18:36 28.09.2016

Луценко розповів про земельні афери на Київщині кілька років тому

1 хв читати
Луценко розповів про земельні афери на Київщині кілька років тому

Прокуратура викрила організаторів незаконного заволодіння в 2007-2008 рр. 110 га землі в Обухівському районі Київської області на загальну суму 700 млн грн, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Сьогодні о 6-й ранку були проведені обшуки, санкціоновані судом, за фактом незаконного заволодіння земельною ділянкою в 110 га лісу в Обухівському районі Київської області на загальну суму 700 млн грн. Ми затримали приватного нотаріуса, який у змові з шістьма громадянами, а також з посадовими особами управління Держземагентства в Обухівському районі в 2007-2008 роках заволоділи 110 га лісу", - повідомив він на брифінгу в середу в Києві.

Ю.Луценко зазначив, що особу, на яку була оформлена значна площа цієї незаконно відчуженої землі, було затримано в приміщенні, що належить колишньому прокурору Київської області Юрію Гайсинському.

Нині вирішується питання про обрання йому судом запобіжного заходу.

Генпрокурор також підкреслив, що активно просувається розслідування аналогічних випадків незаконного відчуження землі в Бучі та Ірпені (Київська обл.), незважаючи на опір окремих посадових осіб.

Крім того, за його словами, тільки в Києві прокуратура за останній час повернула 1,5 тис. га, які були незаконно відчужені за часів мера Леоніда Черновецького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА