11:15 29.09.2016

В Україні немає місця антисемітизму – Порошенко

2 хв читати
В Україні немає місця антисемітизму – Порошенко

Президент України Петро Порошенко наголошує, що в сучасній Україні немає місця антисемітизму.

"Ми будуємо країну, де немає місця антисемітизму, і де наша єдність є запорукою наших перемог, подолання перешкод і наших майбутніх успіхів", - сказав П. Порошенко під час виступу на презентації фільму про трагедію в Бабиному Яру в Києві в четвер.

Президент також зазначив, що Меморіал Голокосту в Бабиному Яру в Києві має бути місцем вшанування та поваги до всіх українців незалежно від національності цієї трагедії.

"Надзвичайно важливо, щоб все людство пам'ятало про коріння і про криваві факти Голокосту, і щоб ця пам'ять служила застереженням і нашим сучасним і майбутнім поколінням про небезпеку ненависті, фанатизму, расизму і нетерпимості", - сказав П. Порошенко.

19 вересня 1941 року Київ був окупований німецькими фашистами. 28 вересня 1941 року на вулицях столиці було розвішано оповіщення про те, що всі євреї мають з'явитися на вулицю Мельникова. 29 і 30 вересня 1941 року відбулися перші розстріли євреїв.

Загалом за роки окупації в Бабиному Яру було поховано за різними оцінками від 100 до 200 тис. осіб. Крім євреїв, там загинули жителі Києва інших національностей, військовополонені Червоної Армії та ОУН-УПА, цигани, а також душевнохворі.

Після завершення Великої Вітчизняної війни радянська влада намагалася приховати трагедію Бабиного Яру, а в 1966 році з нагоди 25-ї річниці трагедії відбулися акції протесту, після чого було прийнято рішення про встановлення пам'ятника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА