12:02 21.10.2017

Порошенко доручив розробити план заходів з розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр"

2 хв читати
Порошенко доручив розробити план заходів з розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр"

Президент України Петро Порошенко створив Організаційний комітет з питань перспективного розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" і затвердив його персональний склад.

Як повідомила прес-служба глави держави, П.Порошенко підписав відповідний указ № 331/2017 20 жовтня.

Співголовами Організаційного комітету є Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та Глава Адміністрації Президента України Ігор Райнін. Передбачається, що співголови оргкомітету можуть у разі потреби вносити зміни до його персонального складу, утворювати робочі групи для забезпечення його діяльності, залучати до роботи в ньому представників органів виконавчої влади, наукових установ, громадських об'єднань, а також вітчизняних та іноземних учених, експертів.

Кабінет Міністрів має забезпечити розроблення на основі пропозицій оргкомітету та затвердити у тримісячний строк план заходів з перспективного розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр". Зокрема, передбачити проведення в установленому порядку міжнародного конкурсу проектів меморіального комплексу Заповідника, забезпечити завершення роботи з уточнення меж та зон охорони Заповідника, опрацювати питання щодо можливості їх розширення, а також уточнення переліку пам'яток, інших об'єктів, що знаходяться на його території.

Також має бути опрацьовано питання створення музею історії Бабиного Яру та інших об'єктів з увічнення пам'яті жертв Голокосту, пам'яті жертв інших злочинів, скоєних нацистами під час окупації міста Києва та населених пунктів України щодо мирних жителів, військовополонених, учасників українського визвольного руху.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА