16:29 30.09.2016

Іванющенку, Аврамову та Гресю повідомили про підозру щодо незаконного відчуження акцій ринку "7-й км" в Одесі

3 хв читати
Іванющенку, Аврамову та Гресю повідомили про підозру щодо незаконного відчуження акцій ринку "7-й км" в Одесі

Екс народний депутат України і два його спільники були повідомлені про підозру у кримінальному провадженні за фактом заволодіння частиною в статутному фонді товариства з обмеженою відповідальністю "Промринок" в Одеській області (ринок "7-й кілометр") і завдання збитків колишнім власникам цього підприємства.

Як повідомляє Управління зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури України, повідомлення про підозру було складено в п'ятницю, 23 вересня 2016 року, за результатами розслідування в зазначеному провадженні.

Вищезазначені особи підозрюються в організації вимагання чужого майна за попередньої змови групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки для потерпілих і організації підробки офіційного документа, тобто вчинення злочинів за ч.3 ст.27, ч.3 ст.189, ч.3 ст.27, ч.3 ст.358 Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває.

Як повідомлялося, 22 вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що співробітники Генпрокуратури мають намір у найближчу п'ятницю повідомити екс-нардепу фракції Партії регіонів і українського бізнесмена Юрію Іванющенку, його партнеру Івану Аврамову і нинішньому директору ринку "7-й кілометр" Олегу Гресю про підозру у вчиненні злочину "з незаконного відчуження частини акцій "7-го кілометра".

Генпрокуратура України розслідує кримінальне провадження щодо Ю.Іванющенка, в рамках якого він повідомлений про підозру в організації розтрати чужого майна та незаконного збагачення в особливо великих розмірах, за ч.3 ст.27 (види співучасників), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

У січні 2015 року МВС України оголосило Ю.Іванющенка в розшук. Він також з травня 2015 року перебуває в міжнародному розшуку Інтерполу.

1 квітня 2016 року Дніпровський райсуд Києва скасував розшук Ю.Іванющенка, а також скасував санкцію на доставку його під вартою для обрання запобіжного заходу. 2 квітня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що МВС продовжує розшукувати Ю.Іванющенка і "не буде виконувати ганебне рішення" суду "про зняття з розшуку".

8 вересня нардеп з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко заявив, що за рішенням Апеляційного суду м. Києва Ю.Іванющенко вже не перебуває в міжнародному розшуку. Нардеп зазначив, що згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України "рішення суду про розшук особи", яка перебуває в розшуку в Інтерполі, "не підлягає оскарженню в апеляції".

9 вересня заступник генпрокурора Євген Єнін повідомив, що Генпрокуратура продовжує роботу над збором матеріалів для продовження "червоної картки" Інтерполу для Ю.Іванющенка. При цьому він заявив, що рішення Апеляційного суду м.Києва не приводило до зняття його з міжнародного розшуку.

12 вересня голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі в ефірі одного з телеканалів заявив, що промринок "7-й км" щомісяця надсилає $800 тис. екс-президенту України Віктору Януковичу: "Ось я вам скажу. "7-й кілометр". Хто там власник? - Єнакіївський. Щомісяця, за моєю інформацією, з "7-го кілометра" йде $800 тис. особисто Януковичу і на підтримку Донбасу".

13 вересня адміністрація ринку "7-й кілометр" спростувала заяви М.Саакашвілі про зв'язки з Ю.Іванющенком і перерахування коштів В.Януковичу.

"7-й кілометр" - один з найбільших в Європі промтоварних ринків. Він розташований на території понад 70 га, що у власності ТОВ "Промтоварний ринок". Ще 42 га додаткових гектари наразі розвиваються. На ринку функціонує власна безкоштовна медична служба і "швидка допомога", три медпункти, пожежна охорона, міліція тощо. На ньому працює близько 60 тис. осіб. В адміністрації - 1,5 тис. осіб, 400 з яких - двірники.

Щодня ринок відвідує близько 200 тис. осіб. - одесити і гості міста, а також відвідувачі з усієї України та ближнього зарубіжжя.

ТОВ "Промтоварний ринок" створено в 1994 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

Окупанти розпочали атаки на слобожанському напрямку, найбільше відбито на авдіївському й бахмутському

Патріарх Варфоломій візьме участь у Саміті миру

Байден розпорядився виділити Україні $400 млн військової допомоги

США ВИДІЛЯТЬ ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ НА $400 МЛН - БІЛИЙ ДІМ

У Єлизаветівці на Донеччині під обстрілом загинули 2 мирні жителі, у Часовому Ярі 2 поранених

Лідери держав, які справді хочуть зупинити війну РФ проти України, мають бути присутні на Глобальному саміті миру - Єрмак

Окупанти обстріляли селище Веселе біля Нової Каховки, поранено 84-річну мешканку - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА