10:27 13.10.2016

Яценюк удруге прийшов на допит до Генпрокуратури

2 хв читати
Яценюк удруге прийшов на допит до Генпрокуратури

Лідер партії "Народний фронт", екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк удруге прийшов до Генеральної прокуратури на допит у справі злочинів проти активістів Євромайдану в період січня-лютого 2014 року.

Перед входом до будівлі Генпрокуратури в четвер уранці він розповів журналістам, що слідство встановлює роль "кожного учасника злочинного угруповання, очолюваного тодішнім президентом" Віктором Януковичем. Крім того, за його словами, встановлюється роль працівників правоохоронних органів, які "нацьковували тітушків... на мирних протестувальників", міністрів закордонних справ Польщі, Німеччини та Франції, "які неодноразово приїжджали до Януковича і проводили з ним переговори", а також "роль і місце" деяких народних депутатів.

"Відтворюється повна картина того, що передувало Майдану, і як розгорталися драматичні дії з 18 по 21 (лютого 2014 року - ІФ)... Таким чином, у слідства буде повна картина для того, щоб передати ці матеріали до суду і розпочати процес заочного та очного правосуддя", - розповів екс-прем'єр.

На запитання журналістів про матеріали в його руках, А.Яценюк зазначив, що "це вже набагато менша тека порівняно з тією, яка була під час попереднього спілкування з органами прокуратури".

Як повідомлялося, А.Яценюк з власної ініціативи прийшов у вівторок, 11 жовтня, на допит до Генпрокуратури і після закінчення розповів, що "справу ведуть багато слідчих", відзначив їхній професіоналізм і заявив, що " якщо такі люди розслідуватимуть цю справу, що її не лише буде передано до суду, а ще й отримає обвинувальний вирок проти колишнього режиму".

Екс-прем'єр повідомив, що ця слідча група сконцентрована на подіях із січня по лютий 2014 року, але "для того, щоб обговорити ці події, необхідно було повернутися до того, що передувало цим подіям". Тоді ж він зазначив, що частина плану, яку реалізовував В.Янукович, зокрема й щодо розгону Євромайдану, здійснювалася за сприяння і підтримки Росії та російських спецслужб, а сам екс-президент "був маріонеткою".

А.Яценюк сказав, що безпосередньо до трагічних подій на майдані Незалежності в 2014 році на допиті черга не дійшла, тому розмову зі слідчими Генпрокуратури буде продовжено наступного разу. Тоді ж він озвучив дату наступного допиту - 13 жовтня, "щоб не відтягувати".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА