14:58 25.10.2016

У ГПУ пояснили зміни в "департаменті Горбатюка" необхідністю прискорення розслідувань злочинів на Євромайдані

2 хв читати

Організаційні зміни в Департаменті спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України обумовлені необхідністю розслідувань кримінальних проваджень щодо злочинів проти активістів Євромайдану в більш стислі терміни і якісніше, зазначає заступник генерального прокурора Євген Єнін.

"Як ви знаєте, розслідування злочинів, завершених під час подій на Майдані, є одним з ключових пріоритетів генерального прокурора України. Процес організували так, щоб це було якомога якісніше виконано і в більш стислі терміни. Це не тільки вимога генерального прокурора України, а й запит українського суспільства ", - сказав Є.Єнін журналістам у вівторок в Києві, коментуючи реорганізацію Департаменту спецрозслідування.

У цьому контексті Є.Єнін наголосив, що саме з цією метою "обумовлені певні організаційні зміни, які відбуваються".

За словами заступника генпрокурора, керівник департаменту спецрозслідування Сергій Горбатюк і надалі буде відповідати за розслідування злочинів, скоєних під час подій на Майдані.

Відповідаючи на питання про те, чи не затягують такі організаційні зміни розслідування кримінальних проваджень, Є.Єнін сказав: "Навпаки, справа в тому, що у Горбатюка до цього була значна кількість кримінальних проваджень, і це складало значну частину його додаткового навантаження. І саме з метою концентрації якомога швидшого розслідування подій на Майдані ухвалено таке рішення".

Разом з тим Є.Єнін повідомив, що не має інформації про те, хто очолить новостворене управління з розслідування злочинів Генпрокуратури. Робота управління, за його словами, буде підпорядкована заступнику генерального прокурора, який курирує слідство.

Як повідомлялося, в Генпрокуратурі в понеділок, 24 жовтня, заявили, що з метою удосконалення організації роботи Генпрокуратури була проведена реорганізація департаменту спецрозслідування, в результаті чого було створено Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями. "Для активізації та завершення досудового слідства та передачі до суду "Великої кримінальної справи" щодо (екс-президента України - ІФ) В.Януковича і його найближчого оточення створено Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями. До складу управління увійшло 63 співробітників", - ідеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Разом з тим, до департаменту спецрозслідування після реорганізації входять 56 співробітників, і його й далі очолює С.Горбатюк, за цим департаментом залишається розслідування і передача до суду справ стосовно Майдану.

Сам С.Горбатюк заявив, що передача т.зв. "Великої справи" стосовно екс-президента (2010-2014) Віктора Януковича в розслідування новоствореному в результаті реорганізації управління з розслідування злочинів Генпрокуратури, скоєних злочинними організаціями, несе загрозу доведення цієї справи до кінця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА