14:32 04.11.2016

У Генпрокуратурі продовжують чекати Порошенка на допит у "майданівських" справах

2 хв читати
У Генпрокуратурі продовжують чекати Порошенка на допит у "майданівських" справах

У Генеральній прокуратурі України продовжують чекати, коли президент України Петро Порошенко прийде на допит у рамках розслідування злочинів, вчинених у січні-лютому 2014 року стосовно активістів Євромайдану.

"Ми постійно чекаємо, домовленості є, згода є. Єдине - що допиту немає", - сказав начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк журналістам у п'ятницю в Києві, відповідаючи на запитання про те, чи відомо, коли глава держави прийде на допит у "майданівській" справі.

Як повідомлялося, 8 серпня цього року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що колишніх й нинішніх високопосадовців України викликають на допити у "майданівським справах". Кілька високопоставлених політиків і чиновників запрошені протягом серпня до департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури як свідки у рамках розслідування злочинів, вчинених у січні-лютому 2014 року стосовно активістів Євромайдану. Запрошені, зокрема, президент України П. Порошенко, екс-прем'єр Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов, міський голова Києва Віталій Кличко, голова Верховної Ради Андрій Парубій, голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль та інші.

Прес-секретар глави держави Святослав Цеголко заявив, що П. Порошенко прибуде до слідчих Генпрокуратури для надання свідчень у рамках розслідування злочинів, вчинених у січні-лютому 2014 року стосовно активістів Євромайдану, після офіційного виклику на допит

3 жовтня С. Горбатюк повідомив, що А. Яценюк, В. Кличко і Г. Москаль ігнорують виклики на допит у рамках розслідування "майданівських справ", а у П. Порошенка поки що не з'явилося "вікно" в графіку для того, щоб дати свідчення у цій справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА