16:45 08.11.2016

ФДМ створить єдиний реєстр нерухомого майна держпідприємств

1 хв читати
ФДМ створить єдиний реєстр нерухомого майна держпідприємств

Кабінет Міністрів України доручив Фонду державного майна (ФДМ) створити та регулярно наповнювати єдиний повний відкритий реєстр нерухомого майна держпідприємств, установ та організацій із зазначенням виду майна, інформації про передачу його в оренду тощо.

Згідно з розпорядженням Кабміну №803 від 5 жовтня, оприлюдненим на офіційному сайті уряду, ця норма передбачена планом заходів щодо запобігання корупції в міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади, затвердженим цим розпорядженням.

ФДМ доручено організувати проведення до кінця 2018 року реєстрації нерухомого майна держпідприємств, їх об'єднань, установ, організацій з наданням відповідної інформації фонду з метою внесення до Єдиного реєстру об'єктів державної власності.

Крім того, ФДМ має сформувати реєстр договорів оренди держмайна, орендодавцем якого він є, із зазначенням умов передачі майна в оренду, її вартості та орендарів. Дані реєстру надалі мають бути інтегровані в Єдиний реєстр об'єктів держвласності.

ФДМ також доручено запровадити обов'язковий порядок продажу майна через електронний аукціон, а також передбачено вдосконалення методики оцінки держмайна перед передачею його в оренду, приватизацію тощо.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА