15:16 29.11.2016

Суд спростовує звинувачення Горбатюка в затягуванні розгляду справ щодо обвинувачення екс-глави КМДА Попова в розгоні Майдану

2 хв читати
Суд спростовує звинувачення Горбатюка в затягуванні розгляду справ щодо обвинувачення екс-глави КМДА Попова в розгоні Майдану

Шевченківський районний суд м.Києва спростовує слова керівника департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергія Горбатюка про те, що українські суди затягують розгляд справ, пов'язаних зі злочинами проти Майдану.

"За його словами (С.Горбатюка - ІФ), кримінальну справу щодо колишнього керівника Київської держадміністрації Попова О.П. спрямовано до суду в лютому 2015 року, проте протягом 1 року 9 місяців ніхто не поспішає призначати засідання і розглядати провадження. Однак наведені дані є неправдивими і відверто не відповідають дійсності", - йдеться в заяві прес-служби суду.

У суді зазначають, що в справі щодо обвинувачення екс-глави КМДА О.Попова в незаконному перешкоджанні проведенню вуличних походів і демонстрацій і перевищенні влади станом на 28 листопада 2016 проведено 42 судових засідання і допитано 34 потерпілих з урахуванням того, що допит одного потерпілого триває близько 2 годин.

"Крім того, велика кількість постраждалих через незадовільний майновий стан не має можливості з'явитися в судових засіданнях, тому суд їх допитує в режимі відеоконференції з Хмельницьким міськрайонним судом, Залізничним районним судом Львова, Рівненським міським судом Рівненської області та Маньківським районним судом Черкаської області ", - зазначено в повідомленні.

У суді також вказали, що щосереди проходять засідання у справі колишніх керівників спецпідрозділу "Беркут" Андрія Дідюка, Миколи Тягнирядна, Євгена Антонова і Юрія Шевченка, яких звинувачують у незаконному перешкоджанні проведенню вуличних походів і демонстрацій і перевищенні влади.

Відбулося 31 судове засідання, під час яких допитано частину потерпілих. Крім того, не всі вони є жителями Києва і Київської області та можуть прибути на судове засідання, тому їхній допит проводиться в режимі відеоконференції з Галицьким і Залізничним районними судами Львова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА