11:19 19.12.2016

Різкої девальвації гривні внаслідок націоналізації "ПриватБанку" не буде - політолог

1 хв читати

У зв'язку з націоналізацією "ПриватБанку" (Дніпро) різкої девальвації гривні чекати не варто, прогнозує директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасев.

"Стрибок буде, але не дуже великий. У НБУ є резерви, щоб збити волатильність на валютному ринку і ажіотаж. Інтервенції, які НБУ, очевидно, готував і врахував, вони на першому етапі погасять паніку на валютному ринку і шокову девальвацію гривні до долара", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

При цьому В. Карасьов зазначив, що несуттєве, але очевидного коливання курсу гривні " найближчим часом можна чекати - курс 27,5-28 грн/1$".

Говорячи про долю непрофільних активів "ПриватБанку", політолог спрогнозував, що вони будуть розпродані, щоб погасити заборгованість банку перед клієнтами.

"Оскільки держава вже є власником "Привату", вона має право позбутися непрофільних активів. У Мінфіну немає якихось політичних зобов'язань, тут повинні домінувати фінансові критерії. Те, що було необхідно колишнім власникам і акціонерам, наприклад, медіаактиви, політичні, - для Мінфіну є баластом, який не дасть можливість зміцнити платоспроможність "Привату" і вивести його із смуги кризи. Тому продаватимуть", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 18 грудня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про перехід 100% акцій ПриватБанку у власність держави.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА