17:20 21.12.2016

Екс-заступник голови "Нафтогазу" Юр’єв вчинив самогубство у момент проникнення правоохоронців до будинку - Луценко

2 хв читати
Екс-заступник голови "Нафтогазу" Юр’єв вчинив самогубство у момент проникнення правоохоронців до будинку - Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив самогубство колишнього заступника голови НАК "Нафтогаз України" часів президента України Віктора Януковича Геннадія Юр’єва під час проведення правоохоронцями обшуку у будинку у Вінницькій області.

"Ми встановили його місцезнаходження у Вінницькій області. У момент розкриття цього будинку сам власник, колишній свідок, колишній заступник голови "Нафтогазу" - пан Юр’єв застрілився. Ми ще тільки розкривали приміщення, коли почули постріл", - сказав Ю.Луценко журналістам у середу після засідання профільного комітету.

За словами генпрокурора, після розкриття будинку було знайдено тіло загиблого та мисливську зброю.

Ю.Луценко також зазначив, що, за неперевіреною інформацією, раніше у 2014 році Г.Юр’єв "намагався зафіксувати свою смерть".

За словами генпрокурора, у рамках операції було виявлено трьох свідків, які надають свідчення.

Відповідаючи на запитання, чи може загибель Г.Юр’єва зашкодити розслідуванню, Ю.Луценко сказав: "Звісно, це був важливий свідок, тому що в організаційній побудові "Нафтогазу" він займав місце між керівником "Нафтогазу" - на той момент паном Бакуліним (колишній голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін - ІФ), та Кацубами - його свідчення були для нас дуже важливі. Проте троє інших затриманих є не менш цінними свідками, і їхні свідчення, наскільки мені відомо, підтверджують версію слідства про те, що саме брати Кацуби організували незаконну операцію та сприяли розкраданню державних коштів у колосальних розмірах".

Як повідомлялося, раніше 21 грудня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що працівники Генеральної прокуратури України під час обшуку на одному з об'єктів у справі про розкрадання коштів ДАТ "Чорноморнафтогаз" виявили тіло колишнього заступника голови НАК "Нафтогаз України", який імовірно вчинив самогубство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА