18:59 26.12.2016

Порошенко підписав закон про держбюджет-2017 і низку бюджетотвірних законів

2 хв читати
Порошенко підписав закон про держбюджет-2017 і низку бюджетотвірних законів

Президент України Петро Порошенко підписав закон про державний бюджет на 2017 рік.

Як повідомляє в понеділок прес-служба президента України, П. Порошенко також підписав закони "Про збільшення видатків на заробітну плату працівникам державних вугледобувних підприємств", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" щодо збільшення мінімальної заробітної плати до 3,2 тис. грн, "Про внесення змін до Бюджетного кодексу".

Глава Української держави наголосив, що уряд України в поточному році своєчасно подав проект державного бюджету до Верховної Ради.

П. Порошенко нагадав, що бюджет своєчасно і детально було обговорено на засіданні РНБО щодо видатків на сектор оборони і безпеки країни. Він також особливо наголосив, що ці видатки складають 5,2% від ВВП і зазначив, що передусім "ці видатки сконцентровані на фінансування Збройних сил України".

"Вперше ті нові зразки озброєння, які були розроблені за останні два з половиною роки, перейдуть з процесу випробування до безпосереднього взяття на озброєння, що значно посилює бойові можливості наших Збройних сил", - сказав президент. При цьому він наголосив, що інші силові відомства будуть забезпечені достатнім фінансуванням.

Глава держави також зазначив, що урядом, президентом, прем'єр-міністром і парламентом спільно були зроблені революційні безпрецедентні кроки з посилення захисту людей праці – піднято мінімальну зарплату до 3200 грн.

Крім того, він відзначив важливість підняття заробітної плати вчителів і лікарів.

П. Порошенко зазначив, що прийнятий бюджет-2017 є соціальним, реформаторським, захищає українського виробника, українського працівника, який значно покращує інвестиційний клімат у державі.

Глава держави зазначив, що в бюджеті-2017 закладені безпрецедентні видатки і на дорожнє будівництво.

П. Порошенко також наголосив, що реформа децентралізації вже третій рік поспіль призводить до значного зростання можливостей місцевих бюджетів. Глава держави зазначив, що бюджети розвитку місцевих громад зросли у 5-6 разів.

Президент висловив сподівання, що після ретельного аналізу наших змін законодавства інвесторами, міжнародними експертами триватиме поліпшення позицій України в рейтингу Doing Business.

Як повідомлялося, Верховна Рада України ухвалила бюджет на 2017 рік в ніч на 21 грудня 2016 року. Законопроект підтримали 274 народних депутати. Як зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Кабінет Міністрів України тісно співпрацював з парламентом при підготовці державного бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА