17:08 18.01.2017

У СБУ назвали статті закону "Про боротьбу з тероризмом", які порушила Савченко, опублікувавши списки заручників

2 хв читати
У СБУ назвали статті закону "Про боротьбу з тероризмом", які порушила Савченко, опублікувавши списки заручників

У Службі безпеки України озвучили положення закону "Про боротьбу з тероризмом" та інших нормативних актів, у порушення яких народний депутат Надія Савченко (позафракційна) опублікувала списки заручників.

Начальник штабу Антитерористичного центру СБУ Геннадій Кузнєцов на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони пояснив, що закон "Про боротьбу з тероризмом" визначає суб'єкти боротьби з тероризмом, серед яких депутатів Верховної Ради або окремих народних обранців немає.

Г. Кузнєцов зазначив, що ст. 16 цього закону визначає умови проведення переговорів з терористами, а також покладає ці обов'язки на осіб, спеціально уповноважених на це керівництвом оперативного штабу.

"Надія Вікторівна (Савченко) на це оперативним штабом з управління АТО не уповноважувалася", - сказав він.

Г. Кузнєцов зазначив, що Н.Савченко не була уповноважена на інформування, відповідно до ст. 17 закону України "Про боротьбу з тероризмом".

"Зазначена стаття передбачає заборону поширення через ЗМІ або іншим шляхом інформації, яка може ускладнити проведення АТО і/або створити загрозу життю і здоров'ю заручників...", - пояснив начальник штабу АТЦ.

При цьому він зазначив, що дані про персональний склад представників оперативного штабу, які беруть участь в АТО, а також про осіб, які сприяють проведенню АТО, можуть бути оприлюднені лише за їхньою згодою.

"Як нам відомо, станом на сьогодні інформація про отримання зазначеної згоди від осіб, перелік яких був оприлюднений Надією Вікторівною, у нас відсутня", - сказав Г. Кузнєцов.

Крім того, він зазначив, що згідно з наказом глави СБУ, відомостям про планування, організацію антитерористичних заходів – розрахунки сил і засобів, персональні дані осіб, залучених до АТО, надано ступінь секретності "Таємно".

"Стосовно ж порушення закону "Про боротьбу з тероризмом" – я ці статті перерахував", - сказав Г. Кузнєцов під час обговорення цього питання на засіданні комітету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА