20:19 31.03.2017

В Іспанії затримали матір нардепа О.Онищенка Інессу Кадирову - ЗМІ

2 хв читати

В Іспанії правоохоронці 30 березня затримали матір народного депутата України Олександра Онищенка Інессу Кадирову, повідомляє радіо "Свобода" з посиланням на інформацію керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького.

Як розповів Н.Холодницький програмі "Схеми" (спільний проект радіо "Свобода" і каналу "UA:Перший"), І.Кадирову затримали за орієнтуванням департаменту Інтерполу та Європолу України, розміщеним за запитом Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

"Нині САП вживає всіх можливих заходів для екстрадиції І.Кадирової на територію України з метою притягнення до кримінальної відповідальності", - повідомив Н.Холодницький.

29 серпня 2016 року НАБУ повідомило, що оголосило в розшук І.Кадирову за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України. В інкримінованих статтях йдеться про створення злочинної організації, розтрату майна в особливо великих розмірах та фіктивне підприємництво.

О.Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу у рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ заявили також про початок досудового слідства стосовно О.Онищенка за ознаками державної зради.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко покинув територію держави. Його оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА