13:20 18.04.2017

НБУ перерахує до держбюджету-2017 44,38 млрд грн з 59,45 млрд грн прибутку за 2016 р. - глава ради

2 хв читати

Рада Національного банку України затвердила розподіл 59,45 млрд грн прибутку Національного банку України за 2016 рік, зокрема спрямування до державного бюджету 44 млрд 378,83 млн грн, повідомив глава ради Богдан Данилишин.

На своїй сторінці в Facebook у вівторок він уточнив, що на формування загальних резервів власного капіталу Нацбанку буде направлено 15 млрд 71,74 млн грн.

Держбюджет-2017 передбачає, що Нацбанк перерахує в цьому році до держбюджету мінімум 45 млрд грн.

Б.Данилишин додав, що взяв до відома висновок аудиторської фірми ЗАТ "Делойт енд Туш ЮСК" про консолідовану фінансову звітність НБУ по 2016 рік, затвердив цю звітність і звіт про виконання кошторису адміністративних витрат за 2016 рік, а також прийняв рішення про публікацію звітності в визначені терміни.

Як повідомлялося, на минулому тижні представники правління Нацбанку зазначили, що перерахування прибутку за 2016 рік у держбюджет буде здійснюватися поступово траншами. Вони не уточнили їхній обсяг, проте наголосили, що графік платежів буде враховувати стан ліквідності на ринку.

У 2016 році НБУ перерахував до держбюджету 38,16 млрд грн прибутку за попередній рік. Через тривале формування ради Нацбанку, до повноважень якого входить затвердження фінзвітності, НБУ почав перерахування прибутку тільки в жовтні, розподіливши всю суму на три транші: в жовтні - 10 млрд грн, в листопаді - 14 млрд грн, у грудні - 14,16 млрд грн.

Рада Нацбанку вже затвердила прогнозований обсяг прибутку, який НБУ перерахує до держбюджету 2018 року за підсумками роботи в 2017 році, - 47,824 млрд грн. Однак ця сума може суттєво змінитися в результаті репрофайлінгу портфеля держоблігацій у власності центробанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА