10:24 21.04.2017

САП проситиме суд про арешт екс-нардепа Мартиненка на 60 діб з альтернативою застави в 300 млн грн - Холодницький

1 хв читати
САП проситиме суд про арешт екс-нардепа Мартиненка на 60 діб з альтернативою застави в 300 млн грн - Холодницький

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) має намір клопотати про обрання затриманому колишньому народному депутату з фракції "Народний фронт" Миколі Мартиненку запобіжного заходу у вигляді арешту на два місяці з альтернативою застави в сумі 300 млн грн, повідомив керівник САП Назар Холодницький.

"Позиція прокуратури така: будемо просити суд про обрання запобіжного заходу - утримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою внесення застави в сумі 300 млн грн. Чому 300 млн, тому що ми оцінюємо роль кожного із співучасників у зазначеній схемі", - сказав Н.Холодницький на брифінгу в п'ятницю вранці в Києві.

За його словами, суд може розпочатися після 12:00 в п'ятницю, оскільки стороні захисту потрібно ознайомитися з матеріалами про підозру.

Як повідомлялося, М.Мартиненка в четвер доставили в Національне антикорупційне бюро (НАБУ) для проведення процесуальних та слідчих дій. САП погодила повідомлення про підозру екс-нардепу, що вчинив розтрату коштів ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" у розмірі $17,28 млн, пізніше слідчі НАБУ вручили повідомлення про підозру.

Сам М.Мартиненко заявив, що звинувачення проти нього сфальсифіковано за вказівкою директора НАБУ Артема Ситника з метою піару і відволікання уваги від провалів бюро.

Спікер НАБУ Оксана Митницька повідомила, що запобіжний захід М.Мартиненку обиратиме Солом'янський районний суд міста Києва в п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА