17:55 27.04.2017

Міненерговугілля пропонує призначити Прокопіва головою підгрупи з реструктуризації "Нафтогазу"

1 хв читати
Міненерговугілля пропонує призначити Прокопіва головою підгрупи з реструктуризації "Нафтогазу"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України пропонує призначити заступника міністра і екс-главу ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря Прокопіва головою робочої підгрупи з відпрацювання плану реструктуризації НАК "Нафтогаз України" з метою відокремлення діяльності з транспортування і зберігання газу.

Про це йдеться в листі за підписом голови Міненерговугілля Ігоря Насалика до віце-прем'єра та голови робочої групи щодо прискорення реформи корпоративного управління НАК "Нафтогаз України" Володимиру Кістіон, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

Наразі підгрупу очолює перший заступник голови Міненерговугілля Галина Карп.

Як повідомлялося, в середині лютого 2017 року правління НАК "Нафтогазу України" за погодженням з наглядовою радою відсторонило І.Прокопіва від обов'язків президента "Укртрансгазу", а в середині березня - проголосувало за його відставку.

За словами глави правління НАК Андрія Коболєва, рішення про звільнення І.Прокопіва пов'язано з виявленими порушеннями при проведенні компанією тендерів.

Незалежний аудитор Deloitte&Touche виявив ряд порушень під час офіційної перевірки фінансових документів "Укртрансгазу". Пізніше з цих питань були проведені розслідування, як зовнішнім аудитором, так і новоствореним органом внутрішнього аудиту "Нафтогазу України".

Кабінет Міністрів України розпорядженням №271-р від 19 квітня 2017 року призначив І.Прокопіва заступником міністра енергетики та вугільної промисловості

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною ємністю 31 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА