16:13 13.05.2017

Спалахи АЧС зафіксовано в Полтавській і Черкаській областях

1 хв читати
Спалахи АЧС зафіксовано в Полтавській і Черкаській областях

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) за останні кілька днів отримала позитивний результат дослідження на африканську чуму свиней (АЧС) в Полтавській і Черкаській областях.

Згідно з повідомленням на сайті Держпродспоживслужби, в ПАТ "Каплинцівське" (Полтавської обл.) Та ПСП АФ "Шульц" (Черкаської обл.) було зареєстровано захворювання і загибель свиней.

Під час дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 12-13 травня встановлено діагноз АЧС.

З метою координації дій щодо локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при Пирятинській і Городищенській райдержадміністраціях, рішенням яких затверджено план по ліквідації АЧС, визначено кордони епізоотичних осередків захворювання, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Африканська чума свиней - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається під час прямого контакту хворих та здорових тварин через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, під час переміщення людей і тварин). Вакцини від АЧС немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА