16:44 15.05.2017

Фігурант журналістського розслідування вбивства Шеремета Устименко прибув на допит

2 хв читати
Фігурант журналістського розслідування вбивства Шеремета Устименко прибув на допит

Колишній працівник Служби безпеки України, фігурант журналістського розслідування про обставини вбивства журналіста Павла Шеремета Ігор Устименко нині на допиті в Національній поліції України, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"Він прибув на допит за викликом, у встановленому КПК порядку. Нині проводяться відповідні слідчі дії. Триває перевірка наданої інформації", - розповів Я.Тракало.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 о 7:45 в центрі Києва була підірвана машина керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував П.Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства П.Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

Представлений 10 травня фільм-розслідування "Вбивство Павла" журналістів OCCRP і порталу Slidstvo.Info свідчить, що І.Устименко, який працював у Службі безпеки України до 2014 року, був біля будинку П.Шеремета кілька годин уночі, коли під машину журналіста було підкладено вибухівку.

Сам І.Устименко відмовився коментувати свої зв'язки з СБУ, а в розмові з журналістами не зміг конкретно відповісти, що робив у ніч убивства П.Шеремета біля його будинку. В СБУ спростували інформацію про присутність її співробітника на місці вбивства П.Шеремета і заявили, що І.Устименко був звільнений 29 квітня 2014 року.

Президент України Петро Порошенко 14 травня заявив, що І.Устименка на понеділок викликано на допит до правоохоронних органів.

Глава СБУ Василь Грицак 15 травня уранці заявив, що спецслужба готова сприяти Національній поліції України у встановленні місцезнаходження І.Устименка, але не може самостійно допитати його.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 15 осіб - Синєгубов

Життю прем'єра Словаччини нічого не загрожує - віцепрем'єр

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА