12:14 22.05.2017

Бізнес і фізособи не зверталися до департаменту кіберполіції зі скаргами на атаки вірусу WannaCry

2 хв читати

Департамент кіберполіції Національної поліції України не отримував звернень від українських компаній і фізичних осіб, які постраждали від атак вірусу WannaCry (WannaCrypt).

"Департамент відстежує інформацію щодо поширення шкідливого програмного забезпечення для несанкціонованого шифрування файлів користувача і вимагання викупу за дешифрування Wanna Cryptor, яка приходить від правоохоронних органів багатьох країн і світових засобів масової інформації. У департамент не надходили звернення представників постраждалих українських компаній та фізосіб щодо ураження зазначеної загрозою", - повідомляється у відповіді Нацполіціі на запит агентства.

У кіберполіції уточнили, що постраждалі в таких видах злочинів зазвичай не повідомляють правоохоронним органам про такі факти. "Більшість великих компаній хвилюються про свою ділову репутацію і намагаються усунути наслідок кіберзлочинів власними силами", - зазначається у відповіді на запит.

Як повідомлялося, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) раніше повідомляла, що друга хвиля кібератак вірусом WannaCry в Україні не відбулася.

Українські мобільні оператори "Київстар", "Vodafone-Україна", провайдер послуг кабельного телебачення та інтернет-доступу "Воля" й Адміністрація президента України не зазнали кібератак з використанням вірусу WannaCry (WannaCrypt). В "Укртелекомі" фіксували спроби атак, яким запобігли і які не вплинули на діяльність компанії.

У Національному банку України повідомляли, що спроби кібератак успішно нейтралізуються фахівцями команди реагування на кіберінциденти.

У Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) зазначали, що переважній більшості випадків інфікування інформаційних систем державного сектора вірусом WannaCry (WannaCrypt) вдалося уникнути, зокрема завдяки завчасному попередженню про масову розсилку цього шифрувальника і надання необхідних рекомендацій.

Комп'ютерний вірус WannaCry (WannaCrypt) в травні поточного року вразив велику кількість комп'ютерів під управлінням операційної системи Microsoft Windows. Вірус атакує комп'ютери під управлінням цієї системи шляхом шифрування файлів користувача, після чого виводить повідомлення про перетворення файлів з пропозицією в обмежений термін здійснити оплату ключа дешифрування біткоіни в еквіваленті суми $300 для розблокування даних протягом трьох днів. Якщо необхідна сума не надійде, то автоматично її буде збільшено вдвічі. На сьомий день вірус знищить дані.

Як повідомляли агентству в антивірусній компанії Zillya!, кібератака торкнулася близько 150 країн світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА