10:52 25.05.2017

ФГВФЛ продовжив тимчасову адміністрацію в Діамантбанку

2 хв читати
ФГВФЛ продовжив тимчасову адміністрацію в Діамантбанку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) продовжив термін роботи тимчасової адміністрації в Діамантбанку на місяць, повідомив глава правління банку Олег Ходачук у соцмережі Facebook.

"Тимчасову адміністрацію в банку продовжено на місяць! Це гарна новина. Нас не пустили під ніж ліквідації, як хтось мабуть, планував. Вже найближчим часом (сподіваюся, в п'ятницю) Фонд прийме рішення, як виводити Діамантбанк з ринку - шляхом перехідного, приймаючого банку або ліквідації. Заявка інвестора на перехідний і приймаючий банки у Фонді є. Вона забезпечує, що кошти держбюджету на ліквідацію та виплати вкладникам не будуть використані (мабуть, єдиний такий варіант в історії з банками, де вводилася адміністрація)", - написав О. Ходачук.

Як повідомлялося, НБУ 24 квітня визнав Діамантбанк неплатоспроможним, посилаючись на те, що фінустанова до 1 квітня не забезпечила досягнення встановленого центробанком мінімального значення нормативу достатності регулятивного капіталу на рівні 5%.

Станом на 24 квітня фізичними особами – власниками значної участі в Діамантбанку були Давид Жванія, Ігор Крезь, Андрій Щукін і В'ячеслав Циганенко.

Міноритарним акціонером банку був Микола Мартиненко, який пов'язав визнання банку неплатоспроможним з висунутими обвинуваченнями на його адресу з боку НАБУ і його нещодавнім затриманням.

О. Ходачук також назвав основною причиною неплатоспроможності банку затримання М.Мартиненка. Він нагадав, що в середині березня банк зареєстрував проспект додаткової емісії на 750 млн грн, участь в розміщенні якої планував брати участь як сам голова правління, так і М.Мартиненко.

Нещодавно О. Ходачук заявив, що інвестор готовий спрямувати на формування статутного капіталу перехідного банку 500 млн грн і створити нову здорову структуру.

Діамантбанк зареєстрований в листопаді 1993 року. Згідно з даними НБУ, на 1 січня 2017 року за розміром загальних активів (7,414 млрд грн) Діамантбанк посідав 24-е місце серед 93 українських банків.

За інформацією ФГВФО, загальна сума можливого відшкодування вкладникам, відповідно до звітності банку, становить майже 1,3 млрд грн, з них 0,05 млрд грн - фізичні особи-підприємці. При цьому 96% всіх вкладників банку отримають свої кошти в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану суму відшкодування.

На початок 2017 року кошти клієнтів у банку становили 4,49 млрд грн, зокрема фізосіб – 2,08 млрд грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА