14:40 02.06.2017

Екс-керівнику ТОВ "Міранда" обрано запобіжний захід

2 хв читати
Екс-керівнику ТОВ "Міранда" обрано запобіжний захід

За клопотанням прокуратури Київської області екс-директору ТОВ "Міранда" обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 934,4 тис. грн, повідомляє прес-служба прокуратури області.

"Колишньому директору ТОВ "Міранда" обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 934 400 грн та особистого зобов'язання", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба нагадує, що колишній директор підприємства отримав кошти від міжнародних організацій на розробку реєстру тимчасово переміщених осіб і системи електронного декларування для Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

"Усупереч договорам, через субпідрядну організацію, яка має ознаки фіктивності, він перерахував отримані кошти на рахунки товариства, яке не є резидентом України. Під час перерахунку зазначених коштів до державного бюджету України не надійшло обов'язкових платежів та зборів на загальну суму майже 1 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко, виступаючи зі звітом у Верховній Раді 24 травня, заявив, що найближчим часом відвідає Естонію у справі про виведення за кордон керівником ТОВ "Міранда" коштів, виділених на розробку сайта НАЗК. Він повідомив, що фіскальна служба проводила розслідування щодо визначення переможця та виконавця робіт зі створення електронного декларування та з'ясувала, що ніякого конкурсу з обрання такої компанії не було, ПРООН в Україні визначило фірму-виконавця за кошти уряду Данії.

"Керівник ТОВ "Міранда", пан Новіков доручив виконання цих робіт викладачеві київського Політеху (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" - ІФ), а також його студентам. Що вони і зробили", - розповів генпрокурор, додавши, що керівник "Міранди" "задумав ці кошти привласнити й ухилитися від сплати податків".

"Таким чином, кошти, які були надані ТОВ "Міранда", були виведені через фіктивні фірми на рахунки в Естонію", - додав Ю.Луценко.

30 травня правоохоронці здійснювали обшуки у фірмі "Міранда" в Київській області. Слідчі дії відбуваються у рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України. Екс-директору товариства повідомлено про підозру в здійсненні цих правопорушень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА