18:38 06.06.2017

Спалах АЧС зафіксовано на Рівненщині

1 хв читати
Спалах АЧС зафіксовано на Рівненщині

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) за останні кілька днів отримала позитивний результат дослідження на африканську чуму свиней (АЧС) у Рівненській області.

Згідно з повідомленням на сайті Держпродспоживслужби, в особистому підсобному господарстві жителя с. Цурків (Рівненської обл.) було зареєстровано захворювання та загибель свиней.

Під час дослідження відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 3 червня встановлено діагноз АЧС.

Із метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Здолбунівській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживають заходів щодо локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Африканська чума свиней - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається під час прямого контакту хворих і здорових тварин, через продукти зі свинини, кліщами та механічно (транспортними засобами, під час переміщення людей і тварин). Вакцини від АЧС немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА