14:42 12.06.2017

Організатори "КиївПрайд-2017" розраховують, що правоохоронці гарантуватимуть безпеку і порядок під час проведення маршу

2 хв читати
Організатори "КиївПрайд-2017" розраховують, що правоохоронці гарантуватимуть безпеку і порядок під час проведення маршу

Організатори маршу "КиївПрайд-2017" зазначають, що провели роботу з правоохоронними органами для того, щоб гарантувати безпеку учасників цієї акції і громадський порядок під час її проведення 18 червня в центрі Києва.

"Ми всіх чекатимемо з 9-ї ранку в неділю на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Володимирської. Цього року маршрут "КиївПрайд" було збільшено до більш ніж кілометру. Ми провели кілька зустрічей з Національною поліцією, з Київською міською державною адміністрацією, погодили всі деталі із гарантування громадського порядку та безпеки учасників маршу", - сказала директор громадської організації "КиївПрайд" Руслана Панухнік на прес-конференції в понеділок у Києві.

За її словами, до гарантування громадського порядку має бути залучено близько 6 тис правоохоронців, організатори маршу також залучать близько 50 волонтерів безпеки.

Р.Панухнік повідомила, що організатори розраховують на близько 5 тис. учасників. Вони мають намір пройти від місця збору вулицею Володимирською, потім вулицею Льва Толстого до площі Льва Толстого і станції метро "Площа Льва Толстого".

У свою чергу один з організаторів "КиївПрайд" Зорян Кісь наголосив, що "КиївПрайд" - це перш за все правозахисна акція, в якій братимуть участь не лише представники ЛГБТ, але і люди з гетеросексуальною орієнтацією.

Він зачитав політичну декларацію "КиївПрайд-2017" під девізом "Країна для всіх". "Публічний простір українських міст належить всім однаково. Кожен і кожна мають право вільно декларувати свої вимоги в публічному просторі у будь-який законний спосіб. Спроби диктувати, які публічні акції є прийнятними, а які ні, заведуть наше суспільство у безвихідь", - йдеться в декларації.

Учасники "КиївПрайд" вимагають рівних прав і можливостей для всіх, виступають проти будь-яких привілеїв і обмежень і переконані, що Україна, яка не є "країною для всіх", є Україна минулого.

З.Кісь також закликав всіх опонентів і людей, які дотримуються інших поглядів, не влаштовувати 18 червня ніяких провокацій і не перешкоджати проведенню акції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА