14:12 15.06.2017

Крищенко: Є достатньо матеріалів для притягнення до відповідальності кілера за замах на життя Осмаєва і Окуєвої

2 хв читати

У слідства достатньо доказів для притягнення до відповідальності зловмисника, який вчинив замах на життя добровольців АТО Адама Осмаєва і його дружину Аміну Окуєву, а мотиви злочину, зокрема і можливий російський слід, встановлюватимуть під час подальшого розслідування.

"Ситуацію можна розкласти на дві складові. Перша: сам факт стрілянини, замаху, завдання тілесних ушкоджень Осмаєву і злочинцеві. Злочинець встановлений, і в тому, що він стріляв у потерпілих, у слідства ніяких сумнівів немає. У тому, що вони відстрілювалися і завдяки тому, що зловмисник був поранений, його і змогли затримати, сумнівів теж немає ", - розповів в ексклюзивному інтерв'ю агентству" Інтерфакс-Україна "заступник голови Нацполіціі України - начальник ГУ Нацполіціі в Києві Андрій Крищенко.

За його словами, стрілок дає свідчення і розповідає свою версію подій. "У нього ще важкий стан. Він коротко говорить, що хотів зробити подарунок", - зазначив А.Крищенко, наголосивши, що для кваліфікації справи і притягнення до відповідальності того, хто стріляв матеріалів достатньо.

"А друга складова - це як ця людина потрапила до України, як він з ними (А.Осмаєвим та А.Окуєвою - ІФ) познайомився, мотив його злочину та інші подробиці, зокрема й зброю", - пояснив начальник главку поліції.

А.Крищенко зазначив, що правоохоронці проводять масштабне розслідування того, як він був легалізований в Україні, як він отримав паспорти, вивчають його пересування, "але поки що про конкретні висновки говорити рано".

Відповідаючи на запитання, чи отримані докази "російського сліду" цього злочину, він сказав: "Про всі ниточки до РФ ми зараз розповідати не будемо. Є дуже багато цікавих версій і напрямів роботи, які ми досліджуємо ... Є зовнішні ознаки, які навіть доступні журналістам. Він приїхав з Росії, у нього багате кримінальне минуле, певні зв'язки".

"Я дуже багато читав усіляких конспірологічних теорій, але є сам факт стрілянини... І, навіть якщо не буде встановлено, конкретними фактами не доведено, не підтверджено (наявність "російського сліду" - ІФ), то сам факт спроби вбивства двох осіб - є. І російський слід на кваліфікацію злочину не впливає, не додає, не збавляє", - додав А.Крищенко.

Також він зазначив, що основним мотивом скоєння злочину слідство вважає патріотичну діяльність добровольців АТО. "Ми переконані, що злочин пов'язаний з діяльністю А.Осмаєва і А.Окуєвої не лише в останні кілька років, але і раніше", - сказав він.

Повний текст інтерв'ю А.Крищенка буде опубліковано пізніше на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА