14:00 29.06.2017

Захист Януковича має намір звернутися до ЄСПЛ через порушення прав екс-президента на захист

2 хв читати
Захист Януковича має намір звернутися до ЄСПЛ через порушення прав екс-президента на захист

Адвокати колишнього президента України Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді, звернуться до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) через порушення прав їхнього підзахисного на захист, повідомляє адвокатське об'єднання "Aver Lex" з посиланням на адвоката Віталія Сердюка.

"Сьогодні під час засідання суд пішов до нарадчої кімнати для розгляду питання про поважність причин неявки Віктора Януковича до суду. Однак вийшов звідти вже з готовим рішенням про "заочне"слуханні справи про державну зраду. Таким чином позбавивши захист права на подання заперечень та інших доказів неможливості і незаконність застосування цієї процедури. Крім того, звертаємо увагу на небажання заслуховувати не лише свідчення Віктора Януковича, але і його захисту і свідків", - цитує слова В.Сердюка прес-служба "Aver Lex" у четвер.

За словами захисників, те, що суд так квапиться, порушуючи права людини на захист, принципи змагальності сторін у судовому процесі, гарантовані статтями 20, 22 Кримінального процесуального кодексу України та статті 6 Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод, свідчить про тиск на них з боку влади.

"Основним мотивом застосування "заочного" суду є спроба не дати Віктору Януковичу можливості допитати чинне керівництво країни про події лютого-березня 2014 року, чого він раніше вимагав", - наголосив адвокат.

Як повідомлялося, раніше цього ж дня Оболонський районний суд м.Києва прийняв рішення розглядати кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього президента України Віктора Януковича у державній зраді та низці інших злочинів проти державності України за спеціальною (заочною) процедурою. Таке рішення прийняла колегія суддів Оболонського райсуду на засіданні в четвер, задовольнивши відповідне клопотання військової прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА