18:41 30.06.2017

Гужву викликали до Генпрокуратури на допит

2 хв читати
Гужву викликали до Генпрокуратури на допит

Керівник інтернет-видання "Страна.ua" Ігор Гужва повідомив, що його викликали 19 липня в Генеральну прокуратуру на допит у справі про розстріли на Майдані.

"На виході з телеканалу 112, де я був сьогодні на ефірі, до мене підійшли двоє людей, представилися співробітниками СБУ і вручили мені повістку на допит у справі про розстріли на Майдані", - написав він на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" в п'ятницю.

Він зазначив, що раніше його "до цієї справи не прив'язували".

"Повістки при виході з ефірів також ще ніколи не вручали. Ну що ж, сходимо, поговоримо", - зазначив І.Гужва.

Він також оприлюднив своїй сторінці в соцмережі фотокопію порядку денного. У документі зазначено, що І.Гужві 19 липня о 10:00 необхідно з'явитися в департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури на вул.Борисоглібській, 18.

Як повідомлялося, І.Гужва був затриманий увечері 22 червня в Києві. За словами генпрокурора Юрія Луценка, І.Гужва вимагав та отримав $10 тис. за нерозміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика. За словами генерального прокурора, у слідства є відео- і фотодокази правопорушення. Вранці 23 червня народний депутат з фракції Радикальної партії України Дмитро Лінько підтвердив, що І.Гужва вимагав від нього гроші.

Того ж дня прес-служба прокуратури Києва повідомила, що керівника інтернет-видання "Страна.ua" І.Гужву і його посередника затримали за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання у великих розмірах). Увечері І.Гужві було вручено повідомлення про підозру у вчиненні цього злочину.

24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав для І.Гужви запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 2 місяці з альтернативою застави в сумі 544 тис. грн.

26 червня адвокат І.Гужви, екс-міністр юстиції України Олена Лукаш повідомила, що заступника головного редактора "Страна.UA" Світлана Крюкова внесла заставу.

27 червня І.Гужва вийшов з Лук'янівського слідчого ізолятора Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА