11:10 04.07.2017

Збитки, завдані злочинною організацією, учасником якої є С.Курченко, перевищують 14 млрд грн

2 хв читати
Збитки, завдані злочинною організацією, учасником якої є С.Курченко, перевищують 14 млрд грн

Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою збіглого до Москви після Революції гідності українського бізнесмена Сергія Курченка у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, збитки від діяльності якої перевищують суму в 14 млрд грн.

Як повідомляє у вівторок уранці прес-служба Генпрокуратури України, С.Курченка також підозрюють у вчиненні в складі злочинної організації низки кримінальних правопорушень, зокрема: "заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектора економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, організація фіктивного підприємництва, тобто створення та придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду".

В інформації Генпрокуратури зазначено, що з лютого 2014 р. С.Курченко перебуває за межами України, де переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності. У зв'язку з цим його оголошено в розшук.

"Підозрюваному С.Курченку ухвалою слідчого судді обрано запобіжний захід - тримання під вартою. З метою забезпечення виконання процесуальних дій щодо здійснення "заочного" судового розгляду стосовно С.Курченка Генеральною прокуратурою України 30 червня 2017 до Печерського районного суду м. Києва направлено клопотання про здійснення щодо нього спеціального досудового розслідування", - йдеться в повідомленні.

В оприлюдненому у вівторок уранці на сайті відомства повідомленні також перераховуються інкриміновані підозрюваному злочини, що підпадають під низку статей КК України. "Санкція найтяжчої з інкримінованих підозрюваному статей передбачає позбавлення волі на строк до 15 років", - наголошують у Генпрокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА