15:01 17.07.2017

Стихійне звалище на Київщині "прихистило" 40 т львівського сміття

2 хв читати
Стихійне звалище на Київщині "прихистило" 40 т львівського сміття

У Київській області невідомі в понеділок вранці викинули 40 тонн твердих побутових відходів зі Львова на стихійному звалищі. Поліція вирішує питання відкриття кримінального провадження за забруднення земель.

Як інформує Головне управління Національної поліції в Київській області, о 09.15 до обласної поліції надійшло повідомлення, що вночі на стихійному звалищі, розташованому в територіальних межах однієї з сільрад Ставищенського району, невідомі висипали сміття.

Прибула на місце слідчо-оперативна група виявила купу сміття, завдовжки близько 15 м і заввишки близько 1,7 м, в якій було знайдено платіжки із зазначенням різних львівських організацій.

Поліцейські з'ясовують обставини події і встановлюють осіб, причетних до організації незаконного вивезення сміття. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, зі Львова за три тижні вивезли 13,5 тис. тонн твердих побутових відходів, процес перейшов у нормальний режим. "За три тижні зі Львова, з урахуванням поточного прибирання твердих побутових відходів, вивезено 13,563 тис. тонн відходів. Як і обіцяв два дні тому, всі переповнені твердими побутовими відходами контейнерні майданчики Львова на сьогодні очищені. Все прибрано з 677 переповнених майданчиків. Вивіз твердих побутових відходів зі Львова увійшов у поточний режим роботи", - повідомляв віце-прем'єр Геннадій Зубко 14 липня.

За його словами, тепер важливо перейти до наступного етапу - якнайшвидшого облаштування полігону у Львівській області, після цього - до будівництва сміттєпереробного заводу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА