12:35 08.08.2017

Google звільнила співробітника за лист про непридатність жінок для роботи в ІТ-секторі

2 хв читати
Google звільнила співробітника за лист про непридатність жінок для роботи в ІТ-секторі

Компанія Google у понеділок звільнила співробітника, який розіслав колегам листа, в якому зазначив, що диспропорція між чоловіками і жінками в IТ-сфері пояснювалася біологічними причинами, пише The Verge.

Автор листа Джеймс Деймор (James Damore) підтвердив факт звільнення провідним новинним виданням і повідомив, що наразі розглядає всі можливі засоби правового захисту. Google раніше не розкривав його ім'я. Дж.Деймор стверджував, що отримав багато позитивних відгуків. Зокрема, його ідеї швидко підхопили ультраконсервативні сайти, зокрема й Breitbart.

Наприкінці минулого тижня співробітникам Google надійшов "маніфест" Дж.Деймора на 10 сторінках, в якому стверджувалося, що жінкам складніше домогтися успіху в IT-компаніях і на керівних посадах. Текст поширювався корпоративною поштою, але в суботу його передали до ЗМІ. Його автор стверджує, що "потрібно припинити думати, нібито гендерні відмінності мають на увазі сексизм".

Віце-президент Google Даніель Браун, що відповідає за етнічне і соціокультурне різноманіття і корпоративне управління, різко розкритикувала текст.

Головний виконавчий директор компанії Сундар Пічай заявив, що автор листа порушив етичний кодекс Google і назвав образливим припущення, нібито деякі з його колег менш придатні для своєї роботи через біологічні особливості. Водночас С.Пічай зазначив, що деякі тези листа (наприклад, критику тренінгів Google, міркування про роль ідеології на робочому місці) можна обговорювати, незалежно від того, чи згодна з ними більшість співробітників Google.

У минулі вихідні топ-менеджери Google визнали право автора на висловлення власної думки, наголосивши, що не згодні з його позицією.

Як і в більшості провідних компаній Кремнієвої долини, в Google тривалий час працювали переважно чоловіки - білі і азіати. За даними компанії на січень 2017 року, частка жінок становила 31%, але серед технічних фахівців їх не більше 20%. Афроамериканців на інженерних спеціальностях - близько 1%.

Крім того, міністерство праці США звинуватило Google в дискримінації жінок і в оплаті праці.

Водночас на річних зборах акціонерів Google в червні один з акціонерів засумнівався в тому, що людям, які дотримуються консервативних поглядів, буде комфортно працювати в компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА