12:38 12.08.2017

Бойовики обстріляли житлові квартали Новолуганського, пошкоджена газова труба

2 хв читати
Бойовики обстріляли житлові квартали Новолуганського, пошкоджена газова труба

Незаконні збройні формування обстріляли житлові квартали сел.Новолуганське в Бахмутському районі Донецької області, пошкоджена газова труба, опора ЛЕП і вибиті шибки двох будинків, повідомляє українська сторона Спільного центру з координації та контролю припинення вогню (СЦКК) на Донбасі.

"Українська сторона СЦКК повідомляє 12 серпня близько п’ятої ранку під час обстрілу позицій сил АТО в районі селища Новолуганське поблизу Світлодарська під вогонь бойовиків також потрапили житлові квартали населеного пункту. Внаслідок обстрілу НЗФ ОРДО з гармат БМП, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї в житловому будинку на провулку Пушкіна була пошкоджена газова труба і опора лінії електропередач, вибиті шибки, посічені осколками стіни, веранда і паркан", - йдеться в повідомленні української сторони СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО в соцмережі Фейсбук в суботу.

Крім того, згідно з повідомленням, в легковому автомобілі ВАЗ-2106, припаркованому біля будинку, осколками протитанкових гранат вибито скло, пробиті колеса і корпус.

"На щастя, ніхто з мешканців будинку не постраждав. Лише дивом у будинку не сталася пожежа внаслідок займання газу, який витікав з пошкодженої труби. В сусідньому будинку на провулку Пушкіна осколками протитанкової гранати посічені стіни і паркан", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК зазначає, що бойовики, нехтуючи всіма нормами міжнародного гуманітарного права, вкотре поставили під загрозу життя і здоров'я цивільного населення. "Такими діями керівництво ОРДО знову продемонструвало своє небажання дотримуватися режиму припинення вогню і свідоме невиконання Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА