16:58 28.08.2017

Лутковська просить російського омбудсмена дізнатися і повідомити про місцезнаходження Клиха

2 хв читати
Лутковська просить російського омбудсмена дізнатися і повідомити про місцезнаходження Клиха

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська направила лист омбудсмену РФ Тетяні Москальковій з проханням встановити і повідомити про місцезнаходження незаконно засудженого в Росії українця Станіслава Клиха.

Як повідомляється на сайті українського омбудсмена, В.Лутковська просить російську колегу поінформувати про місцезнаходження С.Клиха, причини його госпіталізації і стан здоров'я.

Раніше В.Лутковська зверталася до російського омбудсмена щодо проведення медичного обстеження (психіатричної експертизи) українця, а при особистій зустрічі – про можливість направлення С.Клиха до установи відбування покарання, розташованої максимально близько до кордону з Україною, щоб родичі могли відвідувати його.

Днями з'явилася інформація про те, що громадянин України С.Клих, який відбуває покарання в Челябінській області, був переведений до лікарні для проходження обстеження або лікування. Водночас ні адвокат, ні родичі ув'язненого не мають інформацію про те, в який саме медичний заклад перевели С.Клиха, з якою метою і на який термін.

Верховний суд Чечні 26 травня 2016 року засудив українців Миколу Карпюка і С.Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. Згідно з вироком, Н.Карпюк проведе у в'язниці перші 10 років, а С.Клих - перші 9 років, потім обох відправлять до колонії суворого режиму.

26 жовтня Верховний Суд Росії визнав законним вирок цим українським громадянам, засудженим у справі "про участь у бойових діях в першу чеченську кампанію в складі організації УНА-УНСО".

У березні 2017 року С.Клиха етапували з Чечні до Верхньоуральська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА