10:18 24.05.2019

Політв'язень у РФ українець Клих оголосив голодування

1 хв читати
Політв'язень у РФ українець Клих оголосив голодування

Утримуваний у РФ український політв'язень Станіслав Клих оголосив голодування, повідомляє правозахисниця Тетяна Щур із посиланням на матір українця.

"Сьогодні зателефонувала мама Станіслава Клиха й повідомила, що він оголосив голодування. Так він сказав їй по телефону. Просто вже більше неможливо терпіти: ні холод у камері, ні погану їжу, від якої постійно нудить, а головне - забуття! Надія, розбуджена очікуванням змін, загрожує спричинити новий відчай. Голодування Стаса - це заклик, благання, крик про допомогу, адресований новому президенту через червоні цегляні стіни Верхньоуральського острога, із самотності та темряви", - написала Т.Щур на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, Верховний суд Чечні 26 травня 2016 року засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. Згідно з вироком, Карпюк проведе у в'язниці перші 10 років, а Клих - перші 9 років, потім обох відправлять до колонії суворого режиму.

У Росії Карпюка та Клиха засудили у справі про участь у бойових діях у першу чеченську кампанію в складі організації УНА-УНСО, забороненої в РФ.

У березні 2017 року Клиха етапували до Верхньоуральська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА