10:54 06.09.2017

Януковичу та Лавриновичу повідомлено про підозру у справі про "конституційний переворот 2010 року"

1 хв читати
Януковичу та Лавриновичу повідомлено про підозру у справі про "конституційний переворот 2010 року"

Екс-президент України Віктор Янукович і екс-міністр юстиції Олександр Лавринович повідомлені про підозру в захопленні разом з іншими особами державної влади в Україні шляхом конституційного перевороту в 2010 році, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"...Повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) екс-президенту В.Януковичу і екс-міністру юстиції О.Лавриновичу в захопленні державної влади спільно з іншими особами, зокрема шляхом вжиття заходів з незаконної, без рішення... Верховної Ради України, зміни чинної Конституції України за допомогою внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року і його офіційного опублікування", - написав генпрокурор на своїй сторінці в Фейсбуці в середу.

У цьому контексті Ю.Луценко також вказав, що департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури розслідує справу "конституційного перевороту 2010 року, який призвів до захоплення державної влади шляхом розширення неконституційним способом повноважень президента України за рахунок звуження ролі та повноважень парламенту й уряду".

Як відомо, Конституційний суд України повернув країну до президентсько-парламентської форми правління, повернувши президенту частину втрачених повноважень. Рішення КС, по суті, ввело в дію Конституцію 1996 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА