14:13 14.09.2017

Третина киян схвалила дії Саакашвілі на ПП "Шегині", 40% підтримали силовиків - соцопитування

2 хв читати
Третина киян схвалила дії Саакашвілі на ПП "Шегині", 40% підтримали силовиків - соцопитування

Кияни негативно поставилися до дій і силових органів, і лідера партії "Рух нових сил", екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі та його прибічників у ситуації з перетином українського кордону, свідчать результати опитування, проведеного Центром досліджень і комунікацій Active Group.

Опитування засвідчило, що дії М.Саакашвілі на пункті пропуску "Шегині" схвалює лише менш ніж третина респондентів: 12,3% опитаних повністю схвалюють, 11,1% - швидше схвалюють, 23,2% респондентів повністю підтримують дії силових органів у тій ситуації і 16,5% - частково.

Що стосується законності дій учасників конфлікту, то 19,4% опитаних назвали законними дії М.Саакашвілі та його прибічників, а 41% зазначили, що законними були дії правоохоронних органів. Водночас третина респондентів вважає практично будь-які дії правоохоронних структур апріорі законними.

Відповідаючи на запитання про власну готовність взяти участь у протестах на заклик М.Саакашвілі, сказали, що готові до цього лише 7,5% опитаних киян, ще 4,22% зазначили, що вони найімовірніше вийдуть на акцію.

Крім того, опитування засвідчило, що кияни загалом не підтримують позбавлення М.Саакашвілі українського громадянства: повністю підтримують 32,7%, 3,8% - швидше підтримують, тоді як 63,4% або не підтримують це рішення (39,8%), або не можуть визначиться (23,6%).

Водночас, відповідаючи на запитання про те, як має українська влада вчинити з М.Саакашвілі нині, 27,9% опитаних киян сказали, що його необхідно екстрадувати до Грузії, а 18,5% запропонували повернути йому громадянство України.

Експрес-опитування киян тривало 11-12 вересня у рамках проекту "Міський омнібус". Загалом опитано 1523 респондентів, статистична похибка не перевищує 2,6%.

Саакашвілі прибув в Україну. Його прибічники, які зібралися біля ПП "Шегині" (Львівська обл.), прорвали кордон з українського боку і влаштували бійку з прикордонниками, яких вишикували в транзитній зоні. Тим самим вони сприяли перетину державного кордону М.Саакашвілі та групою осіб, зокрема народних депутатів.

Під час інциденту 13 бійців Національної поліції та 9 Держприкордонслужби дістали тілесні ушкодження. В одного з правоохоронців перелом плечової кістки, в інших травми меншого ступеня тяжкості.

Держприкордонслужба склала 15 протоколів за ст. 204-1 Кодексу про адміністративні правопорушення (незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону), зокрема, протоколи складено проти чотирьох українських журналістів, десяти іноземців і проти самого Міхеіла Саакашвілі.

Поліція Львівської області 12 вересня у рамках розслідування кримінальних проваджень за фактами подій на ПП "Шегині" затримала п'ятьох активних учасників. Правоохоронці також встановили особи шести можливих організаторів порушення громадського порядку поблизу державного кордону, а також 32 активних учасників подій.

У середу суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб стосовно двох учасників подій на ПП "Шегині".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА