17:00 19.09.2017

Наливайченко повідомив, що його викликали на допит до СБУ і розцінює це як політичну розправу

3 хв читати
Наливайченко повідомив, що його викликали на допит до СБУ і розцінює це як політичну розправу

Лідер партії "Справедливість", екс-глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що розцінює виклик на допит у СБУ як політичну розправу.

"За вказівкою президента Порошенка тривають репресії та переслідування активістів... і навіть мій виклик на допит у СБУ - сфабрикований, він спрямований на те, щоб залякати таких, як я, таких, хто заявляє про боротьбу з корупцією", - сказав В.Наливайченко на брифінгу в Києві у вівторок.

Політик наголосив, що має намір піти на допит у спецслужбу 21 вересня.

"Я піду, і піду з документами, які доводять незаконний зв'язок оточення Порошенка і керівництва СБУ з ФСБ Росії. Зокрема, у мене є звернення заступника глави СБУ Олега Фролова на адресу ФСБ про організацію політичного переслідування мене", - сказав В.Наливайченко, додавши, що стосовно нього Слідчий комітет РФ відкрив уже чотири кримінальні справи.

Політик також поінформував, що до правових центрів партії "Справедливість" уже звернулися 127 українців, які зіткнулися з фактами залякувань і переслідувань.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи повертався він у пункт пропуску "Шегині" на українсько-польському кордоні для підписання протоколу за фактом незаконного перетину держкордону групою осіб 10 вересня, В.Наливайченко сказав: "Я нічого не порушував і не проривав кордону: я проходив. Прикордонники мене бачили і махали мені".

Водночас він додав, що його виклик на допит у СБУ пов'язаний з інцидентом на держкордоні 10 вересня. Інші пункти, за якими його викликано у спецслужбу, В.Наливайченко не уточнив.

Як повідомлялося, 10 вересня лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі прибув в Україну. Його прибічники, які зібралися біля ПП "Шегині", прорвали кордон з українського боку. Під час інциденту 11 бійців Національної поліції та 5 Держприкордонслужби дістали тілесних ушкоджень.

Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом прориву кордону за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Згодом було відкрито ще й кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (опір співробітникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків).

Народний депутат із фракції "Народний фронт", радник глави МВС Антон Геращенко повідомив про незаконний перетин кордону п'ятьма народними депутатами та екс-главою СБУ Валентином Наливайченком. "Список народних депутатів України, що незаконно перетнули кордон України разом з провокатором Саакашвілі: Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Юрій Дерев'янко, Павло Костенко, Дмитро Добродомов", - написав А.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Пізніше департамент комунікації МВС України повідомив, що поліція Львівської області затримала п'ятьох активних учасників прориву українсько-польського кордону в пункті пропуску "Шегині", також встановлено особи шести можливих організаторів порушення порядку поблизу держкордону і 32 активних учасників подій. Як свідків допитано понад 100 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА