11:05 21.09.2017

Заява Луценка щодо спецконфіскації грошей Януковича є дезінформацією - адвокат

2 хв читати
Заява Луценка щодо спецконфіскації грошей Януковича є дезінформацією - адвокат

Затвердження генерального прокурора України Юрія Луценка про набуття чинності 21 вересня рішення суду про спецконфіскацію $200 млн коштів екс-президента України Віктора Януковича і його оточення є дезінформацією і вводить громадськість в оману, заявляє адвокат В.Януковича Віталій Сердюк.

"Це новий фейк, який поширює Генеральна прокуратура України про конфіскацію чергових "мільйонів Януковича". Так само, як і поширена раніше інформація про конфіскацію $1,5 млрд. У Віктора Януковича є тільки рахунок в "Ощадбанку" - в Україні, на якому близько 28, 78 млн грн, і ще один, на якому близько 2,26 млн грн. Це особисті кошти, які не є предметом конфіскації", - цитує його прес-служба адвокатського об'єднання" Aver Lex ".

В. Сердюк нагадав, що недавно офіційні структури Швейцарії і Європейської комісії заявили, що не мають інформації про будь-які активи та грошові кошти В.Януковича в Швейцарії і в країнах ЄС. "А проти голови правління "Ощадбанку" вже розглядається позов про поширення неправдивої інформації про понад $1,15 млрд, які нібито розміщені на рахунках Віктора Януковича в "Ощадбанку", - вказав він.

Адвокат також наголосив, що досі невідомо, чому вже наявні рішення про так звану конфіскацію недоступні для суспільства, чому документи приховані від нього. "Чи не тому, що прізвища Януковича там немає і взагалі неможливо підтвердити сам факт цієї конфіскації? Ми спостерігаємо поширення чергової недостовірної інформації з метою дискредитації Віктора Януковича як політичного опонента з використанням для цього службового становища. І чергову спробу відвернути увагу від справи про державну зраду , яка, навіть з використанням всіх задіяних Генеральною прокуратурою засобів впливу, розвалюється на очах", - зазначив він.

В. Сердюк повідомив, що адвокати В.Януковича готують позов про заборону Ю.Луценку поширювати вочевидь неправдиву інформацію, яка вводить суспільство в оману.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА