17:04 04.10.2017

АТО не відповідає завданням звільнення Донбасу - пояснювальна записка до президентського законопроекту

2 хв читати
АТО не відповідає завданням звільнення Донбасу - пояснювальна записка до президентського законопроекту

Антитерористична операція (АТО) не відповідає завданням звільнення окупованих територій Донбасу, а новий законопроект про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях має створити основу для відсічі ворожої агресії та для відновлення територіальної цілісності.

Згідно з пояснювальною запискою до президентського законопроекту, оприлюдненою на сайті парламенту в середу, законопроект у разі ухвалення має створити нову правову основу для вирішення завдань щодо відсічі ворожої агресії на Донбасі, а в перспективі - для відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів.

"Розпочата у квітні 2014 року антитерористична операція надала змогу зупинити розширення російської агресії та локалізувати її ... Водночас за масштабами, характером та тривалістю проведення антитерористична операція не відповідає завданням звільнення окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей", - ідеться в пояснювальній записці.

Також у записці констатується, що внаслідок масштабних зіткнень, застосування противником важких озброєнь та військової техніки головна роль в операціях у зоні антитерористичної операції належить Збройним Силам України. Проте керівництво операцією здійснює представник Служби безпеки України як головного органу в системі боротьби з терористичною діяльністю.

Крім того, режим АТО не надає органам влади належних інструментів для розв'язання економічних і соціальних питань у зоні операції.

Як повідомлялося, в президентському законопроекті про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях запропоновано, що керівництво силами та засобами Збройних Сил України й решти відомств, які забезпечують національний захист та оборону, а також стримування і відсіч російської агресії на Донбасі, покладається на Об'єднаний оперативний штаб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА