19:57 17.10.2017

Суд відпустив інвестора "Трейд Коммодити" Трофименко під особисте зобов'язання

2 хв читати
Суд відпустив інвестора "Трейд Коммодити" Трофименко під особисте зобов'язання

Солом'янський районний суд м.Києва відпустив затриманого інвестора компанії "Трейд Коммодити" Володимира Трофименко під особисте зобов'язання з обов'язком носити електронний браслет.
Як повідомляє інтернет-видання "Українська правда", відповідне рішення на засіданні у вівторок, 17 жовтня, прийняла суддя Владлена Лазаренко. Запобіжний захід було обрано на два місяці, до 17 грудня.
В.Трофіменко був відпущений з-під варти в залі суду. Суд зобов'язав його здати закордонний паспорт і носити електронний засіб стеження.
Як повідомлялося, В.Трофіменко був затриманий слідчими Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) в понеділок, 16 жовтня, відразу після його спільної прес-конференції з іншим інвестором "Трейд Коммодити", екс-співвласником ТРЦ Skymall Андрієм Адамовським, під час якої той заявив, що разом з В.Трофіменко є інвестором, але не акціонером компанії.
Бізнесмен також заперечує зв'язок з "Трейд Коммодити" депутата Олександра Грановського.
11 жовтня 2017 року детективи НАБУ затримали заступника міністра оборони України Ігоря Павловського і директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за підозрою в причетності до розтрати понад 149 млн грн держкоштів при закупівлі палива для Міністерства оборони.
Солом'янський районний суд Києва обрав І.Павловському і В.Гулевічу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Лещенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що затримання в Міноборони і кримінальна справа пов'язані з компанією "Трейд Коммодити", "за якою стоїть партнер і сусід Грановського по офісу Адамовський".
Керівник САП Назар Холодницький заявив, що всього в рамках кримінального провадження затримано чотирьох осіб. За його словами, слідчі мають намір закінчити розслідування цієї справи протягом 4 місяців, а сам злочин відноситься до категорії особливо тяжких і покарання за нього передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА