14:14 20.10.2017

ГПУ та Нацполіція розпочали вилучення документів у пацієнтських організацій

2 хв читати
ГПУ та Нацполіція розпочали вилучення документів у пацієнтських організацій

Генеральна прокуратура України та Національна поліція розпочали вилучення документів у пацієнтської організації Благодійний фонд "Пацієнти України", в п'ятницю також заплановано вилучення документів у пацієнтської організації "Всеукраїнська мережа ЛЖВ".

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у БФ "Пацієнти України", в п'ятницю слідчі Нацполіції почали ознайомлюватися з фінансовими документами організації за три роки роботи у рамках кримінальної справи, порушеної Генпрокуратурою.

"Нас звинуватили в тому, що ми за гроші Глобального фонду закуповували медикаменти за завищеними цінами", - повідомили у БФ.

Співрозмовник агентства наголосив, що у рамках співпраці з Глобальним фондом організація проходить регулярні перевірки.

При цьому в пацієнтській організації зазначають, що у рамках співпраці з Глобальним фондом не закуповують лікарських засобів.

"У нас у жодному проекті ніяких закупівель немає. Ми займаємося лише адвокацією", - наголосили в організації.

Крім того, "Пацієнти України" зазначили, що не володіють інформацією, за чиєю заявою було порушено кримінальну справу.

Водночас, як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Всеукраїнській благодійній організації "Всеукраїнська мережа ЛЖВ", слідчі Нацполіції мають намір у п'ятницю прийти і до цієї громадської організації для вилучення документів.

"Всеукраїнську мережу ЛЖВ звинувачують у розтраті грантових коштів і використанні їх на фінансування "ЛНР" і "ДНР". Це повний абсурд. Сьогодні до нас мають прийти із Нацполіції", - повідомили в "Мережі ЛЖВ".

Як повідомлялося, 11 жовтня Благодійний фонд "Пацієнти України" і Всеукраїнська благодійна організація "Всеукраїнська мережа ЛЖВ" заявили про вилучення у них документів Національною поліцією для проведення позапланових податкових перевірок і ревізій. Пацієнтські організації повідомили, що Нацполіція та Генпрокуратура звинувачують керівництво організацій у привласненні коштів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Пацієнтські організації зазначають, що кошти Глобального фонду в Україні отримують 588 організацій, зокрема 354 лікувальні заклади (СНІД-центри, туберкульозні диспансери) і 124 виправні установи.

Глобальний фонд для боротьби з СНІДом, туберкульозом і малярією був заснований Організацією Об'єднаних Націй у січні 2002 року для поліпшення фінансування національних програм, спрямованих на боротьбу з СНІДом, туберкульозом та малярією, в країнах із недостатньою кількістю власних ресурсів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА