12:03 26.10.2017

Одна з версій прокуратури: Замах на нардепа Мосійчука організовано спецслужбою РФ

3 хв читати
Одна з версій прокуратури: Замах на нардепа Мосійчука організовано спецслужбою РФ

Слідство розглядає кілька версій вибуху, унаслідок якого постраждав народний депутат України (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) Ігор Мосійчук, одна з яких - замах на вбивство, організоване у РФ, заявив перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко.

"Ми розглядали кілька версій цього злочину. Першу версію озвучував і сам пан Мосійчук - це замах на вбивство Мосійчука, яке було організовано спецслужбою Російської Федерації", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

За словами прокурора, про виконавців ще рано говорити.

"Друга версія - це політична діяльність пана Мосійчука, його громадянська позиція всередині нашої держави. І третя версія - замах на вбивство Мосійчука на особистому ґрунті", - додав П.Кононенко.

Він також зазначив, що слідство не відкидає й інших версій.

"Там був ще і політолог Бала, ми не можемо не розглядати версію, що можливо якісь були питання до самого Бали. І ми не можемо відкидати версію щодо замаху на вбивство будь-якого політичного діяча, який міг перебувати на каналі у той час", - наголосив перший заступник прокурора Києва.

За словами П.Кононенка, СБУ відпрацьовує наближені до місця злочину офіси приватних компаній і державних органів для вилучення відеоматеріалів, які згодом допоможуть встановити злочинців, а співробітники карного розшуку проводять оперативні заходи, щоб спробувати встановити свідків. Він додав, що співробітники СБУ вранці в четвер проводять на місці злочину повторний огляд.

Відповідаючи на запитання про те, чи розглядається версія про замах на співробітників телеканалу "Еспрессо", прокурор Києва Роман Говда сказав: "Версія з приводу можливого замаху на журналістів цього каналу не відкидається, тому що минуло менше доби".

Коментуючи інформацію нібито про те, що цей мопед належить політологу Віталію Балі, прокурор Києва зазначив: "Ми виключаємо цю версію, що це мопед тією людини, яку ви назвали".

"У нас немає інформації про те, що будь-яка терористична організація взяла на себе відповідальність за вчинення цього злочину ... тим більше теракти скоюють не лише терористичні організації", - сказав прокурор, відповідаючи на запитання про те, яка терористична організація могла скоїти цей злочин , якщо його кваліфіковано як теракт.

"При здійсненні таких злочинів ми повністю вивчаємо весь життєвий шлях потерпілого, починаючи від дитячого садка і завершуючи днем скоєння злочину. Тому жодних версій ми відкидатимемо, а будемо їх ретельно перевіряти", - сказав П.Кононенко, відповідаючи на запитання про те, чи розглядається версію, пов'язана з кримінальною діяльністю І.Мосійчука.

"Це міг бути хто завгодно з громадських політичних діячів, які щодня приходять на телеканал "Еспрессо", - підсумував П.Кононенко інформацію про те, щодо кого могло бути скоєно цей злочин.

"Пріоритет - це Мосійчук, але між тим наразі ми не відкидаємо будь-яких інших можливих мотивів цього злочину щодо інших осіб, які були разом з ним", - наголосив у свою чергу прокурор Києва.

Р.Говда, розповідаючи про охорону І.Мосійчука, розповів, що, за інформацією поліції, щодо нардепа вживалися заходи безпеки і "органи внутрішніх справ, відповідно до покладених на них зобов'язань і законів України, гарантували цю безпеку, тому при ньому був співробітник поліції".

Прокурор Києва також розповів, що, за його інформацією, було введено план "Перехоплення" після скоєння злочину.

Він також повідомив, що підозрюваних і затриманих наразі немає.

Як повідомлялося, увечері 25 жовтня в Києві на виході з офісу телеканалу "Еспрессо" стався вибух, унаслідок якого загинуло двоє і дістали поранення троє осіб, зокрема народний депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук та політолог Віталій Бала, яких одразу ж госпіталізували і прооперували. Загиблі - двоє поліцейських: охоронець Ігоря Мосійчука Руслан Кушнір (помер дорогою до лікарні) і місцевий житель 36-річ

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА