16:21 31.10.2017

Екс-глава "Нафтогазу" Бакай заарештований в Москві у справі про шахрайство

2 хв читати
Екс-глава "Нафтогазу" Бакай заарештований в Москві у справі про шахрайство

 Таганський суд Москви санкціонував арешт колишнього керівника Державного управління справами України, екс-глави НАК "Нафтогазу" Ігоря Бакая, затриманого в Москві за підозрою шахрайстві.

"За клопотанням слідчого суд щодо Бакая обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін до 12 листопада", – повідомила у вівторок "Інтерфаксу" прес-секретар суду Юлія Сухініна.

Вона уточнила, що І.Бакаю інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.4 ст.159 КК РФ (Шахрайство, вчинене в особливо великому розмірі), що передбачає покарання до 10 років ув'язнення.

Прес-секретар уточнила, що засідання відбулося ще 27 жовтня.

Раніше у вівторок низка українських ЗМІ повідомила з посиланням на свої джерела, що екс-чиновника звинувачують у шахрайському розкраданні коштів у сторонніх осіб. "На нього є 10 заяв від ошуканих і серед них заяву від російського мільярдера Алішера Усманова. Джерела повідомляють, що останнім часом Бакай жив, переміщаючись між ОАЕ і Росією, і постійно позичав гроші у знайомих", – пише "ТСН".

"Інтерфаксу" поки що не вдалося отримати коментар у МВС Росії.

І.Бакай очолював Держуправління справами з жовтня 2003 по грудень 2004 року. Він залишив Україну в розпал президентських виборів 2004 року. У березні 2005 року колишній український чиновник отримав російський паспорт і, за його словами, посаду в державних структурах Росії.

На початку травня 2005 року МВС України оголосило його в міждержавний розшук у зв'язку зі зловживаннями в його відомстві. І.Бакая обвинувачували у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 і ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем і перевищення службових повноважень).

Зокрема, І.Бакай фігурував у двох десятках кримінальних справ про тіньову приватизацію. При цьому його опоненти стверджували, що кримінальні справи навмисне затягувалися.

У 2006 році Печерський суд Києва виніс постанову про припинення розслідування, таке ж рішення в 2007 році ухвалив і Апеляційний суд столиці.

16 жовтня 2008 року Верховний суд України скасував постанови Печерського і Апеляційного судів Києва про закриття кримінальної справи стосовно І.Бакая у зв'язку зі зловживанням службовим становищем і направив справу на новий розгляд до Печерського суду.

У березні 2010 року Печерський райсуд Києва закрив кримінальні справи щодо І.Бакая.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА