17:56 07.11.2017

Порошенко підписав закон, який регулює питання проведення в Україні гастролей російських артистів

2 хв читати
Порошенко підписав закон, який регулює питання проведення в Україні гастролей російських артистів

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про гастрольні заходи в Україні" щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів за участю громадян держави-агресора".

Як повідомляється у вівторок на сайті президента України, цей закон України (№2165-VIII) встановлює, що організатор гастролей у разі, якщо їхнім учасником є громадянин держави-агресора, має не пізніше ніж за 30 днів до дня проведення заходу подати до Служби безпеки України запит на отримання інформації про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина держави-агресора до участі в гастрольному заході.

Згідно з цим документом, організатор має надати Службі безпеки України достовірну інформацію про ім'я та прізвище артиста, зазначені в його документі для в'їзду на територію України, а також про використання псевдонімів, приналежність до творчих колективів, іншу інформацію, що характеризує його творчу діяльність.

СБУ протягом десяти днів із дня одержання запиту розглядає та надає відповідь про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина держави-агресора до участі у зазначеному гастрольному заході.

Згідно із законом, під час укладання договору з артистом організатор має враховувати, що підстави для недопущення громадянина держави-агресора до участі в гастрольному заході можуть з'явитися вже після надання СБУ відповіді на відповідний запит.

Також цей закон встановлює, що під час проведення гастрольних заходів не допускаються заклики до пропаганди сепаратизму, комуністичного або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки; забороняється проведення гастрольних заходів, що популяризують або пропагують державу-агресора та її органи влади, забороняється проведення гастролей, учасником яких є людина, внесена до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці тощо.

За порушення норм цього закону організатор несе адміністративно-господарську відповідальність у формі штрафу в розмірі від 50 до 100 мінімальних заробітних плат. Порядок накладення штрафів затверджує центральний орган виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомлялося, законопроект №6682 "Про гастрольні заходи в Україні" Верховна Рада ухвалила 5 жовтня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА