07:30 09.11.2017

Порошенко вручив ключі та ордер на квартиру Герою України Жемчугову

2 хв читати
Порошенко вручив ключі та ордер на квартиру Герою України Жемчугову

Президент Петро Порошенко вручив ключі та ордер на квартиру Герою України Володимиру Жемчугову та його дружині Олені, повідомляється на сайті глави держави
"Я ще раз хотів би скористатися цією можливістю і подякувати за принципову життєву позицію, той подвиг, силу духу, яку Ви продемонстрували в 2014, 2015 роках. І до 2016 року, коли Ви були заручником, в полоні під тортурами ... Ви справжній Герой України. На Вашому прикладі повинні виховуватися покоління українських патріотів", - сказав П.Порошенко на церемонії вручення в середу.
Президент зазначив, що дасть доручення Міністерству закордонних справ активніше залучати В.Жемчугова до міжнародних поїздок, щоб мати можливість доносити правду про те, через що йому довелося пройти. "Це буде найкраща зброя проти російської гібридної війни, значну частину якої становить пропаганда. І тому Ваша позиція, слова, досвід будуть для нас надзвичайно важливим внеском в нашу перемогу, яка точно буде. І звільнення Донецька, і звільнення Луганська", - зазначив      П. Порошенко.
Президент також заявив, що В.Жемчугову продовжать надавати допомогу в лікуванні.
У свою чергу, В.Жемчугов з дружиною подякували П.Порошенко за надану квартиру, підтримку і допомогу.
Як повідомлялося, В.Жемчугов в результаті підриву на розтяжці отримав важкі поранення, а також втратив обидві руки. З серйозними каліцтвами, без рук, майже сліпий був захоплений бойовиками і кілька місяців перебував в камері. 17 вересня 2016 року він був звільнений за обміном, після чого проходив лікування в Німеччині.
22 січня 2017 року П.Порошенко присвоїв йому звання Герой України та орден "Золота Зірка".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА