13:24 13.11.2017

Москаль про інцидент з угорським прапором у Береговому: Купка маргіналів намагається посварити два народи

2 хв читати
Москаль про інцидент з угорським прапором у Береговому: Купка маргіналів намагається посварити два народи

Політичні сили, які влаштували провокацію зі спалюванням прапора Угорщини в м. Береговому Закарпатської області, не мають підтримки на Закарпатті, а більшість учасників акції приїхала із сусідніх областей, заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

"У той час, коли на центральному рівні Україна робить усе, щоб знайти з Угорщиною спільні точки дотику й згладити непорозуміння, які виникли через освітній закон, купка маргіналів своєю провокаційною поведінкою намагається посварити два наші народи", - наводить слова Г.Москаля його прес-служба на персональному сайті політика в понеділок.

Він зазначив, що акція в Береговому, яка мала місце в неділю, показала, що "праві діють в одному ключі з російськими спецслужбами", які намагаються на багатонаціональному ґрунті "розхитати ситуацію в Закарпатській області".

"Відповідально заявляю, що політичні сили, які влаштували цю провокацію, не мають жодної, ані найменшої підтримки на Закарпатті (що показали результати місцевих виборів у жовтні 2015 року). Саме тому більшість учасників "фаєр-шоу" була привезена в Берегове із сусідніх областей, насамперед Львівщини", - повідомив Г.Москаль.

Він зазначив, що ця акція викликала "обурення в місцевих жителів і неприязнь до вихідців із сусідніх регіонів".

"Ксенофобські акції за участю людей із закритими обличчями, які прикриваються патріотичними лозунгами, недопустимі в Україні, а особливо в багатонаціональних регіонах, одним з яких є Закарпаття", - заявив голова Закарпатської ОДА.

Г.Москаль наголосив, що йому "абсолютно незрозуміла позиція поліції, яка пасивно спостерігала за провокацією в Береговому". "Оцінку її бездіяльності має дати керівництво МВС, куди вже направлено відповідне звернення", - сказав Г.Москаль.

Раніше ЗМІ повідомили, що в м. Береговому Закарпатської області 12 листопада близько 50 активістів партії "Свобода" зняли прапор Угорщини з будівлі міської ради та намагалися його підпалити. Їм завадила поліція, яка відібрала у них прапор і повернула назад.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА