11:22 15.11.2017

Україна посіла 17 місце у світі за рівнем тероризму

2 хв читати
Україна посіла 17 місце у світі за рівнем тероризму

 Україна входить до першої двадцятки країн світу, які найбільше страждають від тероризму.

Як повідомляє DW, згідно зі звітом про стан глобального тероризму в 2017 році (The Global Terrorism Index 2017), оприлюдненому в середу, 15 листопада, лондонським Інститутом економіки і світу, Україна посідає 17-у сходинку серед країн за рівнем впливу тероризму. За цим показником Україна отримала 6,6 бали за 10-бальною шкалою.

Порівняно зі звітом за минулий рік, рівень впливу тероризму в Україні знизився. У The Global Terrorism Index 2016 Україна посідала 11-у сходинку з 7,1 балами.

"Україна є однією з десяти країн, в яких спостерігається досить значне поліпшення ситуації", - заявив в коментарі DW представник Інституту економіки та миру Деніел Хіслоп.

За його словами, в Україні терористичні напади здійснюються лише однієї терористичної групою - "ДНР", і вони переважно спрямовані проти українських силовиків. Як зауважив Д.Хіслоп, тероризм в Україні став "менш інтенсивним, ніж це було два роки тому".

Загалом експерти зарахували до списку країн з "високим" рівнем впливу тероризму на життя шість держав: Ірак (10 балів), Афганістан (9,4), Нігерію (9), Сирію (8,6), Пакистан (8,4) , Ємен (7,9).

За оцінкою експертів, серед західноєвропейських держав найвищий вплив тероризму у Франції (6 балів і 23-е місце). США посідають 32-е місце (5,4 бали), Росія - 33-е (5,3 бали), Великобританія - 35-е (5,1 бали).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА