16:00 17.11.2017

Порошенко з дружиною передали сертифікат на 3 млн грн для організації архітектурного конкурсу зі створення Музею Революції гідності

3 хв читати
Порошенко з дружиною передали сертифікат на 3 млн грн для організації архітектурного конкурсу зі створення Музею Революції гідності

 Президент України Петро Порошенко разом із дружиною Мариною передали сертифікат на 3 млн грн благодійної допомоги для організації міжнародного архітектурного конкурсу для створення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності.

Як повідомляє прес-служба глави держави, окрім передачі сертифіката, було також підписано меморандум про співпрацю між Міністерством культури України, компанією Hossbach Lehmhaus GbR та Благодійним фондом Порошенка. Мінкультури як замовник конкурсу доручило його проведення міжнародному організатору архітектурних конкурсів - авторитетній компанії зі світовим ім'ям Hossbach Lehmhaus GbR.

"Сподіваюся, що високий професіоналізм Бенджаміна (керуючий партнер Hossbach Lehmhaus GbR, організатор архітектурного конкурсу Бенджамін Хоссбах - ІФ) і компанії Hossbach Lehmhaus GbR, високий статус і рівень учасників конкурсу дозволять створити той Музей і Меморіал Небесної сотні, який буде гідний наших героїв. Нарешті ми з вами присутні, коли починається офіційна робота з (проведення) конкурсу з відбору найкращого проекту", - сказав президент.

"Я впевнений, що в журі будуть найкращі світові та українські архітектори. Обов'язково, як я і обіцяв, мають бути присутні члени сімей Героїв Небесної сотні, бо їхня думка буде також надзвичайно важливою", - додав П.Порошенко.

Він висловив сподівання, що перший результат щодо переможців конкурсу буде отримано вже в лютому 2018 року, а не пізніше за червень-липень 2018 року буде завершено другий етап конкурсу.

Глава держави закликав усіх небайдужих до участі в активному обговоренні проекту.

"Будуть виділені перші гроші - 3 млн грн наших особистих грошей - для того, щоб конкурс було запущено", - наголосив П.Порошенко, висловивши сподівання на пожертвування інших благодійників.

У свою чергу перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук повідомив, що вже розпочато процедуру землевідведення. "Вже на сьогодні, за вашою ініціативою, відведено першу земельну ділянку для будівництва музею Меморіалу на Алеї Героїв Небесної сотні", - повідомив він і продемонстрував на карті місце розташування території, де планується будівництво музею.

За його словами, щодо двох інших ділянок проводяться відповідні роботи за графіком.

Що стосується проведення конкурсу, то вже завершені процедури реєстрації заявок. "Подано 65 заявок із 12 країн світу, в тому числі з України", - зазначив В.Ковальчук. За його словами, підбиття підсумків першого етапу конкурсу заплановано на лютий 2018 року. Планується також проведення виставки всіх конкурсних проектів.

"Обов'язково до журі будуть залучені представники сімей Героїв Небесної сотні, міжнародно визнані архітектори", - додав він.

Б.Хоссбах зазначив, що для нього велика честь зробити внесок у проект такої історичної важливості для нації. За його словами, вже подано заяви для участі в конкурсі від 66 учасників, у тому числі українських. Він висловив сподівання, що в лютому буде представлено проект меморіалу, а влітку - проект музею.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА