14:09 20.11.2017

Інтерпол нещодавно зняв із розшуку екс-главу МВС України Захарченка та його заступника Ратушняка

2 хв читати
Інтерпол нещодавно зняв із розшуку екс-главу МВС України Захарченка та його заступника Ратушняка

Начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що місяць тому Інтерпол зняв із міжнародного розшуку екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та його заступника Віктора Ратушняка, яких обвинувачують у розтраті грошових коштів.

"Інтерпол категорично відмовляється оголошувати в розшук будь-якого фігуранта справ щодо протидії Майдану. Там говорять, що ці злочини здійснювалися в умовах зміни влади, отже, можуть бути ознаки політичних переслідувань. Тітушек вони в розшук ставлять, а ось будь-кого, хто так чи так був пов'язаний із владою, від рядового беркутівця до вищого керівництва країни, - ні. Більше того, буквально місяць тому були зняті з міжнародного розшуку за обвинуваченням у розтраті грошових коштів колишній міністр внутрішніх справ Захарченко та його заступник Ратушняк", - розповів С.Горбатюк в інтерв'ю виданню "Фокус".

Відповідаючи на запитання про проблему оголошення топ-чиновників попередньої влади в розшук в Інтерполі та що можна з цим зробити, він констатував, що вже не один рік "ми пишемо їм листи, зустрічаємося з представниками Інтерполу, але чіткої відповіді вони уникають, мовляв, пишіть, а ми розглянемо ваші аргументи". "У результаті ми стабільно дістаємо відмову", - додав начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури.

Так, за словами С.Горбатюка, нещодавно була відмова виставляти розшукуваних із так званою синьою картою. "Червона карта означає, що всі країни Інтерполу мають затримувати таку людину, а синя - просто повідомляти про її переміщення. Адже у нас із багатьма країнами, зокрема європейськими, є двосторонні домовленості про екстрадицію. І коли ми дізнаємося, що підозрюваний в'їхав до якоїсь країни, просимо владу цієї країни затримати його, надаючи необхідні документи. Але нам відмовили навіть у цьому, причому в українському, а не в центральному офісі Інтерполу, з тією ж мотивацією", - розповів він про ситуацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА