18:10 23.11.2017

"Спецтехноекспорт" повідомив про отримання контракту від уряду європейської країни на постачання комплектуючих до T-72

2 хв читати
"Спецтехноекспорт" повідомив про отримання контракту від уряду європейської країни на постачання комплектуючих до T-72

ДП "Спецтехноекспорт", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", отримало контракт від державної європейської компанії на постачання в 2017-2019 роках комплектуючих до танків T-72, повідомила в четвер прес-служба підприємства.

Згідно з повідомленням, контракт підписано за результатами участі "Спецтехноекспорту" в публічному тендері за правилами GPA (Government Procurement Agreement) у рамках пілотного проекту за підтримки Проектного офісу GPAinUA. Умови та вартість контракту не розголошуються.

Як уточнює прес-служба, тендер проводився відповідно до європейської директиви Defence Directive 2009/81/EC.

"Умови участі в тендері були аналогічними до тих, що вимагаються від учасників публічних тендерів в українській системі ProZorro. Після приєднання України до угоди GPA "Спецтехноекспорт" став першою українською компанією, що виграла європейський тендер за правилами GPA", - йдеться в повідомленні.

"Результати участі "Спецтехноекспорту" в публічному тендері GPA та отриманий контракт свідчать про перспективність нового для України ринку публічних закупівель. У країнах ЄС, колишніх членів "радянського блоку", досі на озброєнні перебуває багато броньованої та авіаційної техніки радянського зразка, що потребує модернізації та технічного обслуговування. Українська оборонна промисловість має всі необхідні розробки та компетенції для виконання таких робіт", - наводить прес-служба слова директора "Спецтехноекспорту" Павла Барбула.

ДП "Державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство" (ДГЗП) "Спецтехноекспорт" - один із провідних спецекспортерів України. З грудня 2010 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Як повідомлялося, під час міжнародної оборонної MSPO-2017 (Польща) у вересні "Укроборонпром" озвучив плани щодо участі в програмі модернізації танків Т-72, що перебувають на озброєнні ЗС Польщі, до стандартів НАТО. Модернізований ОПК України і Польщі танк ПТ-17 оснащений гарматою 120-мм калібру, оновленими автоматами заряджання, двигуном, трансмісією, системою керування вогнем і динамічного захисту танка. Ключові системи оновленого Т-72 розроблені та виготовлені українською стороною.

За оцінками держконцерну, досвід українсько-польського ВТС за проектом може бути затребуваний під час вирішення завдання з оновлення до стандартів НАТО парку українських Т-72, Т-64, Т-80.

Україна та НАТО активізували діалог про співробітництво в ОПК у 2014 році. На початку 2015 року Київ озвучив плани щодо приєднання до системи закупівель озброєнь, що діяла для країн-членів Альянсу. Також Україна планує до 2020 року забезпечити в повному обсязі переведення ОПК на стандарти НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА