15:53 29.11.2017

Прокуратура повідомила про підозру екс-чиновниці, яка підробила дані в інтересах тещі екс-міністра Ставицького для зміни національності

2 хв читати
Прокуратура повідомила про підозру екс-чиновниці, яка підробила дані в інтересах тещі екс-міністра Ставицького для зміни національності

Немирівська місцева прокуратура оголосила про підозру колишній начальниці відділу держреєстрації актів цивільного стану одного з райуправлінь юстиції та її учасникам, які підробляли дані в інтересах матері дружини колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького з метою отримання дружиною екс-міністра права на отримання громадянства Ізраїлю.

Як повідомляє в середу прес-служба прокуратури Вінницької області, підозру оголошено за ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

"Встановлено, що екс-чиновниця, зловживаючи службовим становищем, разом зі співучасниками здійснила підроблення та складання завідомо неправдивих офіційних документів – актових записів про цивільний стан громадян шляхом внесення до них завідомо неправдивих відомостей про національність. Крім того, підозрювана, маючи персональний ключ доступу до роботи в єдиній комп'ютерній базі даних про акти цивільного стану, вносила відповідні завідомо неправдиві відомості в автоматизовані реєстраційні обліки", - зазначили в прес-службі.

Ці дії, пояснили в облпрокуратурі, посадові особи здійснювали в інтересах матері дружини екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України з метою отримання в подальшому його дружиною права на здобуття громадянства Ізраїлю відповідно до закону Ізраїлю "Про повернення".

24 березня 2014 року Генпрокуратура України оголосила екс-міністра Є.Ставицького в розшук. Його підозрюють у розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

У січні 2017 року керівник Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Василь Неволя повідомив, що Є.Ставицький, за даними Інтерполу, перебуває, найімовірніше, в Ізраїлі, його розшук активний.

ЗМІ повідомляли, що Є.Ставицький змінив прізвище на Розенберг.

Київ звернувся до ізраїльської сторони щодо передання Україні колишнього міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА